Şoc în politica americană. Ministrul Apărării al lui Barack Obama a murit subit, la 68 de ani

Fostul secretar al Apărării al SUA, Ashton Carter, care a fost în funcţie în timpul administrației președintelui american Barack Obama, a murit la vârsta de 68 de ani, a anunțat marţi familia sa.

25 oct. 2022, 19:15
Şoc în politica americană. Ministrul Apărării al lui Barack Obama a murit subit, la 68 de ani

Fostul ministru al Apărării a murit subit, în urma unui atac de cord, potrivit anunțului. Carter, care a fost în această funcție în ultimii doi ani ai mandatului lui Obama, era, printre altele, responsabil cu organizarea și supravegherea acțiunilor militare împotriva Statului Islamic în Siria și Irak. El a deținut anterior o serie de funcții în Pentagon, potrivit presei americane.

De când a părăsit serviciul public, Carter a condus Centrul Belfer pentru Știință și Afaceri Internaționale de la Harvard.

Citește și Preşedintele Serbiei, îngrijorat de prezenţa în România a celei mai bune unităţi de luptă din lume, Divizia 101 Aeroportată a SUA: „Ne apropiem de furtuna perfectă”

Carter, care a condus Departamentul Apărării al SUA din februarie 2015 până în ianuarie 2017, a suferit un „eveniment cardiac brusc”, luni seara, la Boston, a transmnis familia sa într-un comunicat. Lasă în urmă o soție, Stephanie, și doi copii, Ava și Will.

Preluând postul de la Chuck Hagel, care a fost forțat să plece din funcția de secretar al apărării în noiembrie 2014, Carter a fost imediat însărcinat să abordeze ascensiunea ISIS, care până atunci ocupase un teritoriu semnificativ în Irak. Deși Obama a făcut din retragerea forțelor militare americane din Irak o prioritate cheie a politicii sale externe, în cele din urmă a reangajat trupele americane în țară, pentru a se ocupa de gruparea teroristă.

Citește și CBS: „Militarii americani antrenează în România pentru război cu Rusia, la câţiva km de graniţa cu Ucraina”. Divizia 101 Aeropurtată a fost desfășurată în Europa pentru prima oară în ultimii 80 de ani