Bădălău a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PSD. A fost stabilită data Congresului în care se va alege noul preşedinte

Comitetul Executiv al PSD, reunit miercuri la sediul partidului, a stabilit organizarea unui Congres ordinar pe data de 29 februarie 2020. Este prima şedinţă CEx a PSD de când Marcel Ciolacu este preşedinte interimar al PSD. Înaintea CEx, Niculae Bădălău și-a cerut scuze românilor din Diaspora pentru jignirile aduse. În cadrul şedintei, el s-a retras din conducerea PSD, dar nu s-a supus la vot excluderea sa din partid.

04 dec. 2019, 06:44
Bădălău a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PSD. A fost stabilită data Congresului în care se va alege noul preşedinte

UPDATE Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD-ului, a fost întrebat dacă e adevărat că și-a pierdut funcția Codrin Ștefănescu de secretar general adjunct al PSD.

„Oricum a obținut-o pe un artificiu care nu era statutar. Nu este secretar general adjunct”, a fost declarația lui Marcel Ciolacu, după prima ședință CExN a PSD, în care a precizat că nu este membru și Codrin Ștefănescu. Totodată, el a mai spus că nu are în vedere excluderi, dar are în vedere să aducă în partid politicieni excluși pe nedrept.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre datoriile de milioane de euro ale PSD: Situaţia partidului este foarte bună

UPDATE „Actuala conducere este interimară. Avem un obiectiv foarte clar de a organiza un congres în luna februarie. S-a înaintat o ultimă dată pentru acest congres – 29 februarie. Vom vedea forma congresului, ordinar sau extraoridnar. Majoritatea vrea ordinar. Ne vom face treaba să fie un congres transparent şi corect. Mandatul meu este de a organiza până cel târzu în 28 febrarie un congres corect. După ce o să fiu sigur că duc astea la îndeplinire o să iau decizii în ceea ce mă priveşte”, a afirmat  Marcel Ciolacu.

În ceea cepriveşte declaraţiile ofensatoare ale lui Nicolae Bădălău la adresa diasporei, preşedintele interimar al PSD a spus că a fost una dintre priorităţi discutarea ieşirii nefericite, grave a colegului Nicolae Bădălău. „Dânsul nu mai face parte din niciun for de conducere la nivel naţional, urmând ca organizaţia de la Giurgiu să ia deciziile. Ştiu cu tărie că PSD-ului i-a făcut foarte mult rău acea declaraţie, chiar dacă dânsul ne-a explicat contextul acelei declaraţii”,a spus Ciolacu. „CEx a luat decizia de a nu mai face parte din conducerea centrală. Cât timp o să fiu eu prşeedinte interimar, nu o să fie exclus nimeni din partid. Vor exista suspendări. Nimeni nu va fi exclus din acest partid – ba chiar vreau să aduc înapoi oamenii care au fost excluşi nedrept din partid”, a precizat preşedinteleinterimar al PSD.

Citește și: Viorica Dăncilă, schimbare de look. Fostul premier nu mai poartă coc: Trebuie să ne mai şi schimbăm, nu?

UPDATE Marcel Ciolacu a lansat un avertisment la adresa lui Ludovic Orban. „Bugetul de stat este cea mai importanta lege care se adopta in Parlament in fiecare an. Sper ca Guvernul PNL, chiar daca este unul minoritar, sa nu aiba aceasta intentie de a veni cu asumarea pe bugetul de stat fiind cea mai imporanta lege care trebuie dezbatuta. Atunci vom fi nevoiti sa promovam legi de amendare a bugetului de stat”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Marcel Ciolacu a cerut audit financiar la PSD pentru cheltuielile din campanie. Fifor: La PSD nu sunt datorii nejustificate

UPDATE Senatorul Niculae Bădălău s-a retras din conducerea interimară a PSD, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional de miercuri. În locul său a fost numit Marian Mina, finul lui Bădălău, preşedinte al CJ Giurgiu, precizează surse din cadrul şedinţei. Anterior, la sosirea la şedinţă, Niculae Bădălău a afirmat că își cere din nou scuze față de românii care sunt plecați la muncă în străinătate și că regretă contextul și formularea „total nefericite”. Liderul PSD Giurgiu a precizat că va respecta decizia pe care o vor lua în CEx colegii săi în ceea ce îl privește. Marcel Ciolacu, președintele PSD, spune că este suficientă această retragere şi nu se va supune la vot vreo tentativă, încercare de excludere a acestuia, potrivit sursei citate.

Citește și: Viorica Dăncilă, despre turneul în Moldova cu elicopterul la Iaşi: A fost plătit din banii PSD

UPDATE În Comitetul Executiv de miercuri au fost discuții despre datorii ale PSD în valoare de aproximativ 15 milioane de euro. Suma acumulată din luna iulie încoace include și cheltuieli făcute în campania pentru prezidențiale. Discuțiile social-democraților au vizat contracte prea mari încheiate de partid pe care acum PSD trebuie să le achite, reiese dintr-o analiză făcută în cadrul formațiunii.

_______

UPDATE Cătălin Rădulescu şi-a dat demisia.

Şedinţa social-democraţilor a început la ora 15.00, la sediul central al formaţiunii din Bucureşti. Niculae Bădălău, liderul PSD Giurgiu a cărei sancţionare a fost cerută de mai mulţi lideri social-democrat, le-a cerut scuze românilor plecaţi la muncă în străinătate pentru afirmaţiile făcute. Bădălău a spus că regretă contextul şi formularea „total nefericite” şi că îi preţuieşte pe toţi românii, indiferent unde sunt aceştia.

Bădălău: Cer scuze tuturor românilor plecaţi în străinătate

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, i-a luat apărarea senatorului Niculae Bădălău. Buzatu a spus că liderul PSD Giurgiu a recunoscut că a greşit prin afirmaţiile despre diaspora şi nu are ce să facă mai mult.

„Colegul meu cred şi acum că are tăria să recunoască exprimarea aceasta nepotrivită şi să-şi asume, ce mai vreţi să-i facem?”, spune Buzatu. Referitor la ce înseamnă această asumare, Buzatu afirmă: „Să sară cu capul în jos în Siret sau… ce să mai facă omul acela? A greşit şi acuma regretă… V-am spus că să-l băgăm la puşcărie (…) Ironia denotă şi ea ceva”.

Ştirea iniţială:

Este primul Comitet Executiv după ce Viorica Dăncilă a demisionat de la conducerea formaţiunii, iar Marcel Ciolacu a devenit preşedinte interimar.

Social-democraţii au pe ordinea de zi discuţii privind poziţionarea faţă de proiectele importante de pe agenda publică în acest final de an, dar şi chestiuni organizatorice legate de congresul din luna februarie.

Social-democraţii ar putea discuta şi despre ultimele declaraţii ale lui Nicolae Bădălău, membru al conducerii interimare, care a jignit din nou diaspora,  generând multiple reacţii din partea colegilor săi, notază News.ro.

În urmă cu o săptămână, Viorica Dăncilă a demisionat de la conducerea PSD, iar preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a devenit preşedinte interimar.

El a spus că primul obiectiv este acela de a organiza Congresul, unde vor fi alegeri normale.

„Alături de Paul Stănescu (secretar general) au intrat toate judeţele care au câştigat alegerile: preşedintele de la Teleorman, de la Mehedinţi, Gorj şi Giurgiu. Trebuie să fie şi o reprezentare regională şi pe fiecare regiune s-au făcut propuneri pe care le-am supus la vot: Zetea, Moldovan, Gliga, Nistorescu, Nica, Pavel Marian, Gabriela Firea si Mutu Gabriel”, a precizat Ciolacu.