Şofer de TIR, erou în Germania. A oprit cu propriul camion maşina unei şoferiţe care leşinase la volan: „Am vrut doar să ajut”

Un şofer de TIR a devenit erou în Germania, după ce a reuşit să oprească cu camionul maşina unei şoferiţe care leşinase la volan. Bărbatul spune că a vrut doar să ajute şi că nu s-a gândit în niciun moment la daune.

09 feb. 2021, 17:56
Şofer de TIR, erou în Germania. A oprit cu propriul camion maşina unei şoferiţe care leşinase la volan: „Am vrut doar să ajut”
Şofer român de TIR, erou în Germania. A oprit cu propriul camion maşina unei şoferiţe care leşinase la volan: "Am vrut doar să ajut"

UPDATE: Şoferul de tir era neamţ, nu român.

Şofer român de TIR, erou în Germania. Ştefan a reuşit să oprească în siguranţă mașina unei femei care leșinase la volan, în Neuss-Uedesheim. Românul şi-a dat seama că ceva nu este în regulă în momentul în care a văzut că maşina condusă de o şoferiţă circula haotic pe contrasens.

Şofer român de TIR, erou în Germania

Ștefan, un român în vârstă de 49 de ani,  a povestit că maşina i-a atras atenția în momentul în care a văzut că se apropie venind pe contrasens, atingând parapetele pasarelei. A observat cum ”corpul femeii se apleca într-o parte, spre schimbătorul de viteze” și a știut că trebuie să facă ceva pentru a preveni o tragedie. Astfel, a decis să împingă mașina femeii în parapetele de la marginea drumului, cu camionul lui de 30 de tone, făcând astfel mașina să se oprească.

„Nu m-am gândit la daune. M-am gândit doar că ar trebui să-l ajut pe șofer”, a spus şoferul român.

Incidentul s-a petrecu luni dimineaţă, atunci când Ştefan mergea către compania de transport la care lucrează,  în Grevenbroich, Germania. Potrivit poliţiştilor, românul şi alţi şoferi au avut grijă ca femeia aflată la volan să primească îngrijiri până la sosirea echipajului de ambulanță.

Citeşte şi Mandarine spălate cu detergent de vase de românii care muncesc în Italia: „Ia uitați ce cumpărăm noi din piață”

„Se pare că femeia și-a pierdut cunoștința pentru scurt timp dintr-un motiv necunoscut și se afla astfel într-o situație extrem de periculoasă. Manevra șoferului de camion poate fi văzută ca un act eroic”, a spus poliția.

Când ofițerii și echipajul de pe salvare au ajuns la locul accidentului, femeia era deja conștientă și, aparent, chiar nevătămată. Cu toate acestea, femeia de 57 de ani a fost dusă la spital ca măsură de precauție. În urma incidentului a fost avariată doar maşina şoferiţei.

„Am fost ușurat când am văzut că femeia și-a revenit”, a spus Ștefan, în interviul acordat RTL, citat de observatornews.ro.

Românul spune că nu se simte erou, precizând că el a vrut doar să ajute.

„Sunt doar o persoană căreia îi place să ajute. Mi s-a părut incredibil să observ că alți șoferi și-au văzut de drum, chiar și după ce am oprit-o pe femeie”, a mai spus românul.

Sursa foto rtl.de


loading...