Șoferii pot afla mai simplu dacă au primit amenzi și de ce. Unde îți poți vedea cazierul rutier

Șoferii din România își pot vedea cazierul rutier online, printr-o platformă dedicată, după ce această secțiune a fost operaționalizată.

26 mai 2023, 13:24
Șoferii pot afla mai simplu dacă au primit amenzi și de ce. Unde îți poți vedea cazierul rutier
Șoferii își vor putea verifica istoricul amenzilor și online

Ministerul de Interne vine cu o veste bună pentru români. De acum, șoferii care doresc să își vadă cazierul rutier, o pot face online, printr-o platformă dedicată.

Accesul la istoricul sancțiunilor rutiere devine mai facil și mai rapid, gratuit pentru toți șoferii. Secțiunea dedicată obținerii online a cazierului  a fost operaționalizată prin intermediul platformei hub.mai.gov.ro. Acum, utilizatorii își pot creea un cont pe această platformă și să obțină istoricul sancțiunilor rutiere în format electronic.

Citește și: Amenzi de 20.000 lei pentru cei care nu respectă acestă lege. Sute de mii de români sunt vizați

Pentru a obține cazierul online, solicitantul trebuie să aibă un cont pe această platformă sau pe ghiseul.ro. Șoferii care optează pentru contul pe hub.mai.gov.ro trebuie să facă un singur drum la o unitate de poliție pentru confirmarea identității. Documentele generate sunt valabile numai în format electronic.

După ce a fost creat contul, următorul pas este să se selecteze „Istoricul sancțiunilor rutiere” și să completeze datele cerute, precum motivul solicitării și perioada pentru care se dorește comunicarea cazierului.

Citește și: Cod rutier 2023. Schimbare majoră pentru şoferi, riscă amenzi mari şi puncte de penalizare. Se aplică şi la motociclişti

Persoanele care au cont pe platforma ghiseul.ro nu mai au nevoie de confirmarea identității la o unitate de poliție, identitatea fiind confirmată prin datele existente pe acest portal.

Șoferii care doresc să obționă documentul în format fizic trebuie să meargă la serviciile rutiere din cadrul inspectoratelor de poliție județene de la Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.