Şoferii vor fi anunţaţi când le expiră rovinieta. Legea intră în vigoare la sfârşitul lunii aprilie

Potrivit unui ordin al Ministerului Transporturilor, şoferii români vor fi anunţaţi când le expiră rovinieta. Noua lege va intra în vigoare la sfârşitul lunii aprilie.

15 apr. 2022, 09:14
Şoferii vor fi anunţaţi când le expiră rovinieta. Legea intră în vigoare la sfârşitul lunii aprilie

Şoferii vor fi anunţaţi când le expiră rovinieta. Aceştia vor fi notificaţi prin email că rămân fără rovinietă. Legea va intra în vigoare la sfârşitul lunii aprilie.

Şoferii vor fi anunţaţi când le expiră rovinieta

Reprezentanții Ministerului Transporturilor au anunţat că la sfârşitul lunii aprilie, românii pot să fie notificaţi pentru expirarea rovinietei, precizând că această nouă lege este o facilitate pentru şoferii uituci.

Citeşte şi Plafonarea preţurilor la poliţele RCA, adoptată tacit în Senat. Câţi bani vor plăti acum şoferii pentru asigurarea la maşină

„Este, practic, o facilitate pentru acei șoferi uituci pentru a-i ajuta le oferim această facilitate, nu este obligatoriu, dar cei care vor își vor da adresa de e-mail iar noi le vom trimite această notificare anunțându-i că le expiră rovinieta într-o anumită perioadă”, a declarat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR, potrivit Digi 24.

Şoferii sunt încâtaţi de această idee şi mulţi dintre ei spun că se întâmplă des să uite de expirarea rovinietei.

Atenţie, această notificare va fi transmisă doar celor care au rovinieta cu valabilitate egală sau mai mare de 30 de zile, începând cu 27 aprilie.

Autorităţile anunţă că în fiecare ani, sute de mii de șoferii primesc amenzi cuprinse între 250 de lei și 4.500 de lei pentru neplata rovinietei. Mulţi dintre ei sunt amendaţi pentru că uită că le expiră rovinieta.

Citeşte şi Atenție, șoferi! Aceste mașini, la un pas de a fi interzise în România! Anunțul făcut de autorități