Şoferul care a provocat un accident mortal în Constanţa, reţinut pentru 24 de ore

Şoferul în vârstă de 22 de ani, care a provocat un accident rutier în judeţul Constanţa, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, a fost reţinut pentru 24 de ore şi dus în arestul Poliţiei. El va fi prezentat instanţei luni cu propunere de arestare preventivă.

RomaniaTV.net
20 ian. 2019, 16:31
Şoferul care a provocat un accident mortal în Constanţa, reţinut pentru 24 de ore

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, bărbatul de 22 de ani, care duminică dimineaţă a provocat accidentul rutier în urma căruia doi tineri de 18 ani şi-au pierdut viaţa a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infraţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

El va fi prezentat luni instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Duminică dimineaţa, bărbatul conducea un autoturism pe DN 22, dinspre Tulcea către Constanţa. La un moment dat, între localităţile Cogealac şi Taşaul, din cauza neadaptarii vitezei la configuraţia drumului, curbă la dreapta, şoferul a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism.

În urma impactului au murit şoferul şi pasagerul din al doilea autoturism, ambii în vârstă de 18 ani, fiind răniţi şoferul din primul autoturism, de 22 de ani şi pasagerul din dreapta din a doua maşină, în vârstă de 18 ani. Poliţiştii au stabilit că şoferul care a pătruns pe contrasens se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei doi tineri care au murit erau din judeţul Tulcea, la fel şi adolescentul rănit, iar şoferul de 22 de ani este din judeţul Constanţa.