Soldaţi ruşi reţinuţi de poliţia militară pentru că refuză să lupte pe frontul din Ucraina VIDEO

Un video care arată tratamentul la care sunt supuşi doi soldaţi ruşi care refuză să lupte pe frontul din Ucraina au fost publicate pe Telegram. Militarii riscă până la trei ani de închisoare.

21 nov. 2022, 11:35
Soldaţi ruşi reţinuţi de poliţia militară pentru că refuză să lupte pe frontul din Ucraina VIDEO

Cei doi soldați sunt chemați pe rând pe terenul de defilare, un anchetator se apropie de ei și le spune că pe 16 noiembrie a fost deschis un dosar penal împotriva lor în conformitate cu partea 2.1 a articolului 332 din Codul Penal al Federației Ruse (nerespectarea ordinului), notează Ukrainska Pravda.

Apoi, doi membri ai Poliției Militareîi reţin cu brutalitate pe soldați. Aceștia au fost percheziționați, încătușați și urcați într-o mașină de poliție.

Videoclipul ar fi fost realizat în regiunea Belgorod, mai notează sursa citată, dar nu este clar dacă cei reținuți erau mobilizați sau militari cu contract.

De asemenea, se spune că militarii au fost reținuți pentru că au refuzat să meargă la război în Ucraina, iar cei care fac acest gest riscă până la 3 ani de închisoare.

Potrivit avocatului Maksim Grebeniuk, nu a fost nevoie de reținerea soldaților pe teritoriul unității militare. El consideră că reținerile au fost efectuate „demonstrativ” pentru ca acestea să fie bine reținute de cei care vor să refuze să lupte în Ucraina. Totodată, activiștii pentru drepturile omului consideră că videoclipul a fost realizat „ca un exemplu pentru alții”.

Citeşte şi: Previziunile unui analist politic rus: o a doua mobilizare, în ianuarie, şi instituirea legii marţiale vor duce la o lovitură de stat împotriva lui Putin

La 20 septembrie, Duma de Stat a Rusiei a introdus conceptele de „mobilizare” și „timp de război” în Codul Penal și a aprobat modificări privind responsabilitatea pentru dezertare în timpul mobilizării sau în timpul războiului.

Patru zile mai târziu, președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege cu amendamente la Codul penal al Federației Ruse privind pedeapsa pentru dezertare, jaf și predare.

Citeşte şi: Imagini dramatice din Herson! Ruşii au plecat, dar a venit iarna cruntă! Fără curent, fără apă şi fără caldură, sunt condamnaţi la moarte! Se anunţă -30 de grade noaptea!