SOLSTIŢIU DE VARĂ 2020. Tradiţii şi obiceiuri în cea mai lungă zi din an. Ziua în care ţi se împlinesc cele mai arzătoare dorinţe

SOLSTIŢIU DE VARĂ 2020. Acest eveniment astronomic, care are loc anual între datele de 20 şi 22 iunie, marchează începutul verii astronomice. Totodată, ziua în care se produce solstiţiul de vară, Ziua Soarelui, este cea mai lungă din an, având 15 ore şi 32 de minute.
Romania TV
21 iun. 2020, 04:33
SOLSTIŢIU DE VARĂ 2020. Tradiţii şi obiceiuri în cea mai lungă zi din an. Ziua în care ţi se împlinesc cele mai arzătoare dorinţe

Solstiţiul de vară aduce cu sine o serie de tradiţii şi superstiţii menite să aducă noroc celor ce respectă această zi.

SOLSTIŢIU DE VARĂ 2020. Ce reprezintă acest fenomen astronomic

În astronomie, solstițiile sunt cele două momente din an când planul determinat de centrul Soarelui și de axa de rotație a Pământului este perpendicular pe planul orbitei Pământului.

În cele două momente ale anului, unghiul pe care razele soarelui îl fac cu orizontul la amiază este cel mai mare (vara) sau cel mai mic (iarna) din an. Acest unghi variază în cursul anului întrucât axa în jurul căreia se roteşte Pământul nu este perpendiculară pe orbita lui.

SOLSTIŢIU DE VARĂ 2020. Tradiţii şi obiceiuri specifice Zilei Soarelui

Ziua Soarelui este una încărcată de o energie cu totul deosebită, o energie solară care poate influenţa în mod pozitiv starea de spirit. Această energie le conferă oamenilor pasiune, vitalitate, belșug, creativitate.

În trecut, exista credinţa că momentul solstiţiului este unul prielnic pentru a găsi și a folosi apa magică. Astfel că, în unele regiuni ale țării, oamenii făceau baie, în această noapte, adăugând în apă o mulţime de ierburi de leac, obicei despre care credeau că îi va feri de necazuri.

Citeşte şi SOLSTIŢIU DE VARĂ 2020. Cum influenţează acest fenomen astronomic personalitatea şi starea de spirit

De asemenea, exista credinţa că solstițiul de vară este un moment al purificării, fiind favorabil unor magii puternice, care pot aduce cu sine noroc în dragoste, prosperitate şi sănătate. Încă din antichitate, oamenii erau convinşi că practicile magice din timpul solstițiului de vară împlinesc dorințe aparent imposibile.

În România, solstiţiul de vară prilejuieşte celebrarea Sânzienelor în ziua de 24 iunie. Acestea sunt fapturi fantastice, frumoase dar nemiloase, care bântuie prin ogoare, lunci si câmpuri. În noaptea de Sânziene, noapte cu virtuţi magice, există un anume moment în care toate stihiile stau în cumpănă. Un moment de linişte în care se realizează un contact între lumea noastră şi „lumea cealaltă”, când se pot deschide „porţile cerului”.

SOLSTIŢIU DE VARĂ 2020. Talismanul norocos care ajută la împlinirea celor mai arzătoare dorinţe

Specific momentului solstiţiului de vară este şi un ritual de transformare a unei bijuterii din aur în talisman norocos. Poate fi folosit orice obiect din aur – inel, cercel, pandantiv.

Cu o zi inainte de solstițiu, bijuteria trebuie pusă într-un recipient rezistent la foc, plin cu ierburi uscate (cimbru, rozmarin, salvie, lavandă, mușețel, sunătoare). Aceste ierburi simbolizează elementul pământ.

În zorii zilei solstițiului de vară, bijuteria trebuie scoasă dintre ierburi și pusă într-un vas cu apă curată, apoi trecută prin flacăra unei lumânări galbene sau aurii. Se crede că, astfel, bijuteria va fi purificată cu elementul focului.

Cu flacăra de la lumânare, se dă foc ierburilor uscate din vas, lăsându-le să ardă și să își împrăștie aromele.

De la mijlocul zilei și până la apus, bijuteria se lasă într-un loc sigur de afară, în bătaia soarelui. Seara, se ia obiectul de aur în mână, se tine strâns, în timp ce se rosteşte cu voce tare, de tei ori, cea mai arzătoare dorinţă.

SOLSTIŢIU DE VARĂ 2020. Tradiţii şi superstiţii din alte ţări

În China antică, solstițiul de vară este o sărbătoare dedicată pământului, forței feminine și pricipiului Yin. În mod complementar, la solstițiul de iarnă erau celebrate cerurile, forța masculină și principiul Yang.

Citeşte şi Horoscop SOLSTITIU de vara 2020. Influente majore pentru zodii!

Străvechii păgâni din Europa (triburile celtice, slave sau germanice) sărbătoreau solstițiul de vară cu focuri de tabără. În noaptea solstițiului aveau loc festivaluri dedicate focului și magiei de dragoste, oracolelor iubirii și divinației. Aceste populaţii aveau credinţa că lanurile de cereale vor creşte până la înălțimea la care săreau peste foc cuplurile de îndrăgostiți. Puterea magică a focurilor le ajuta pe fetele nemăritate să-şi afle ursiţii şi, totodată, alunga demonii și spiritele rele.

În Roma antică, în perioada solstiţiului de vară avea loc festivalul Vestalia, dedicat zeiței romane a căminului, Vesta. În această perioadă, femeile măritate aveau voie să intre în templul zeiței, în restul anului având acces aici doar fecioarele vestale.

În străvechea Suedie, oamenii ridicau şi împodobeau în locuinţe un arbore al miezului de vară, în jurul căruia dansau. Fetele și femeile respectau obiceiul îmbăierii într-un râu, ritual având menirea de a aduce ploaia peste câmpuri.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
S-a lansat un nou post de televiziune! Este deja disponibil în rețeaua Digi
Capital.ro
S-a dat ordin pentru toate MAGAZINELE din România. Noua regulă este absolut OBLIGATORIE
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Câți bani primesc românii pentru a-și cumpăra mașini electrice?
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Andreea Tonciu, în pragul divorțului. De ce se destramă căsnicia
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Alex Dobrescu, un nou ordin de protecție! Reclamanta este fosta sa soție, cu care are un băiat 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Maghiarii AU PRIMIT INTERZIS chiar în România. Decizia drastică luată chiar astăzi, 20 MAI
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
RUSIA a declanșat RĂZBOI ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI! AVERTISMENT șocant al MAE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'