Soluţia salvatoare în cazul în care băncile cu un loc nu vor ajunge în şcoli la timp: tăierea cu fierăstrăul a băncilor cu două locuri

În cazul în care licitaţiile pentru achiziţionarea băncilor cu un loc nu vor merge conform planurilor până la începutul şcolii, autorităţile din unele localităţi ale Italiei au decis să apeleze la o soluţie de compromis: tăierea băncilor cu două locuri cu... fierăstrăul, potrivit CNN.

RomaniaTV.net
10 aug. 2020, 15:06
Soluţia salvatoare în cazul în care băncile cu un loc nu vor ajunge în şcoli la timp: tăierea cu fierăstrăul a băncilor cu două locuri

În Sicilia, spre exemplu, principalul responsabil cu amenajarea școlilor este pesimist în legătură cu finalizarea la timp a licitaţiei pentru achiziţionarea băncilor cu un loc şi oferă contrasoluția: tăierea cu fierăstrăul a băncilor de două locuri.

Soluţia este să tăiem băncile cu fierăstrăul, dacă sunt făcute din lemn, sau să le separăm dacă sunt făcute din altceva. Am putea folosi separatoare, tot din lemn, pentru a evita contactul, dar cea mai bună soluție rămâne împărțirea băncilor. (…) Este o soluție extremă pentru a rezolva ceea ce e considerat a fi cel mai mare obstacol de depășit, pe insulă”, este de părere Adelfio Cardinale, responsabil cu amenajarea școlilor. 

Citeşte şi Donald Trump a anunţat că vrea să i se adauge chipul pe monumentul de pe Muntele Rushmore

În iulie, Ministerul italian al Educației a lansat o licitație pentru achiziția a trei milioane de bănci cu un singur loc. O decizie este așteptată în curând, așa încât băncile să ajungă în şcoli până pe 8 septembrie și să fie montate până la mijlocul lunii septembrie, când elevii italieni vor începe şcoala.

Autoritățile italiene au adoptat o serie de măsuri pentru reînceperea în siguranţă a școlii, inclusiv măsuri de distanțare. Distanțarea este dificilă pentru școlile supraaglomerate din această țară, dar autoritățile locale și școlile pot apela la terțe entități pentru a-și desfășura actvitatea școlară în spații exterioare sau interioare ale acesteia. 

Autorităţile italiene au decis că orele se pot desfăşura în parcuri, în teatre și muzee, iar la Roma a fost încheiat un acord prin care elevii vor putea urma cursuri în biserici, ptorivit CNN.