Soluție incredibilă găsită de autorități! Locul în care turiștii care aruncă gunoiul pe jos îl primesc înapoi prin poștă

Oficialii parcului Național Khao Yai din Thailanda au luat o decizie fără precedent după ce mai multe persoane au lăsat gunoi după ce au vizitat parcul. Prin urmare, aceștia au ales să trimită gunoiul înapoi la persoanele în cauză.

26 nov. 2020, 21:42
Soluție incredibilă găsită de autorități! Locul în care turiștii care aruncă gunoiul pe jos îl primesc înapoi prin poștă

Soluție incredibilă în Thailanda. Thailandezii care au lăsat gunoi în Parcul Național Khao Yai au primit un pachet prin poștă plin cu tot ce au lăsat în urmă după vizitarea parcului. Ministrul Mediului Varawut Silpa-archa a anunțat faptul că deșeurile pe care le lasă turiștii în parc vor fi trimise prin poștă.

Citește și: Iubirea secretă a lui Vladimir Putin. Preşedintele Rusiei se pare că mai are o fiică, pe care a făcut-o cu o menajeră ajunsă acum milionară

Ideea a fost luată după ce un thailandez s-a plâns pe un grup de Facebook de niște persoane care au venit în camping în parc și au lăsat dezastru în urmă. În imagini se observă mai multe gunoaie din plastic aruncate pe jos și un angajat al campingului care încearcă să strângă dezastrul lăsat de turiști.

În postare este evidențiat faptul că gunoiul este o lipsă de respect pentru angajații campingului, dar și un pericol pentru animalele sălbatice care își au habitatul în parcul de 2.000 de kilometri pătrați, conform BBC.com.

Soluție incredibilă în Thailanda. Parcul Khao Yai este situaat la nord-est de capitala Thailandei, Bangkik, și este unul dintre cele mai iubite parcuri din țară, fiind cunoscut pentru cascade și fauna sălbatică. De asemenea, acesta este și cel mai vechi parc național al Thailandei, fiind deschis în anul 1962.

Soluție incredibilă în Thailanda. Turiștii primesc înapoi gunoiul aruncat pe jos

Îngrijorați de postarea de pe Facebook, oficialii parcului și guvernanții au decis să verifice turiștii care au aruncat gunoiul pe jos găsindu-le adresele pe baza informațiilor pe care le-au oferit pentru închirierea corturilor. Prin urmare, aruncarea gunoiul pe jos în parcul național thailandez se pedepsește cu închisoare de până la cinci ani sau cu o amendă în valoare de 16.o00 de dolari. Cu toate acestea, ministrul mediului a decis că este nevoie de mai mult decât o amendă.

Citește și: Scoția oferă gratis absorbante şi tampoane pentru perioada menstruală. Este prima ţară din lume care face asta

Ministrul mediului Varawut Silpa-archa a distribuit pe Facebook o poză cu o cutie destinată persoanelor amendate, care era plină cu gunoi, inclusiv sticle de plastic și pungi de mâncare. Imaginea postată de ministru vine și cu o descriere: ”Ați uitat câteva dintre lucrurile voastre în Parcul Național Kaho Yai. Așa că ne-am gândit să vi le returnăm”

Soluție incredibilă în Thailanda. Însă asta nu este tot, ministrul a anunțat în aceeași postare faptul că persoanele în cauză vor fi data pe urmă oamenilor legii deoarece au aruncat gunoi și au băut alcool în parc, deși ambele sunt interzise prin lege. Prin urmare, aceștia vor fi puși pe lista neagră și nu mai au acces în parc.

„Voi lua fiecare bucată din gunoi, o voi pune într-o cutie și o voi trimite acasă ca suvenir. Ai voie să iei doar două lucruri cu tine din parcurile noastre. Amintirile și fotografiile. În urma ta nu lași decât urmele pașilor.” , susține ministrul.