Somnul în timpul sarcinii

Somnul este necesar pentru a asigura o viaţă lungă şi sănătoasă! Chiar dacă anumite persoane consideră ca cele opt ore de somn sunt o pierdere de timp, specialiştii trag un semnal de alarmă şi ne spun cât de important este un somn odihnitor, mai ales pentru femeile însărcinate.

RomaniaTV.net
13 mai 2013, 06:31
Somnul în timpul sarcinii

In timpul sarcinii, organismul tau sufera cateva schimbari ce iti pot afecta calitatea somnului si iti pot provoca insomnii sau o somnolenta continua. De obicei aceste simptome apar in primul trimestru de sarcina insa abia spre ultimul trimestru devin suparatoare. Nu trebuie sa uiti ca o femeie insarcinata are simturile mai dezvoltate, iar acest lucru o face sensibila la zgomote, mirosuri ori alti factori perturbatori ce pot afecta in mod negativ somnul gravidei.

Cauzele ce pot genera lipsa unui somn odihnitor

In primul trimestru de sarcina, chiar in primele saptamani, viitoare mamica se poate confrunta cu lipsa unui somn odihnitor. Reactia organismului viitoarei mamici la revolutia hormonala, cresterea nivelului de progesteron (hormonul care sustine sarcina) poate cauza o somnolenta continua la majoritatea femeilor insarcinate. Si cresterea de HCG poate sa genereze senzatie de oboseala, iar acest lucru poate explica de ce lipsa somnului este mai accentuata in primul trimestru de sarcina fata de al doilea.

Motivele care cauzeaza lipsa somnului sunt multiple, insa printre cele mai comune se numara: durerile musculare, nevoia de a urina mai des, stari de nervozitate, grijile mamei fata de bebe, durerile de spate, temperamentul fatului (poate sa fei agitat si sa o loveasca pe mama), greturile matinale ori sforaitul sotului.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Care sunt cele mai bune şi cele mai rele POZIŢII PENTRU SOMN. Vezi dacă dormi corect