Trucul perfect pentru persoanele care suferă de insomnie. Un medic te învață ce trebuie să faci ca să adormi în câteva minute

Odihna este foarte importantă și are efecte asupra întregii noastre vieți. În ziua de azi, în care lucrurile se întâmplă într-un ritm atât de alert, multe persoane încep să sufere de tulburări de somn și insomnie. Iată trucul oferit de un medic care te poate ajuta să adormi în doar câteva minute.

23 ian. 2023, 13:40
Trucul perfect pentru persoanele care suferă de insomnie. Un medic te învață ce trebuie să faci ca să adormi în câteva minute
Cum să scapi de insomnie? Iată câteva trucur simple

Somnul este extrem de important pentru oameni, atât din punct de vedere al sănătății, cât și din punct de vedere al dispoziției. Un somn bun poate face o diferență enormă în ceea ce privește buna ta dispoziție. Este foarte important să ții cont de orele de somn, astfel încât pe parcursul zilei să te simți pregătit pentru orice și cât se poate de revigorat. Dacă faci parte din categoria persoanelor care suferă de insomnie, există câteva trucuri care te vora ajuta să adormi în câteva minute. Medicul Daisy Mae „a dat din casă” câteva sfaturi puțin atipice, care să vină în ajutorul persoanelor care au probleme cu somnul.

Citește și: Cum să scapi de insomnie. Sfaturi pentru un somn liniştit şi odihnitor

Dacă suferi de insomnie, iată câteva sfaturi extrem de utile. Primul truc propus de aceasta are legătură cu menținerea ochilor deschiși, o recomandare atpică pentru momentul în care îți propui să adormi, totuși, experta susține că tocmai aceasta e ideea, faptul că „te forțezi” să rămâi treaz, îți va păcăli mintea să facă exact opusul .

„Există de fapt o expresie pentru a descrie acest lucru, care se numește «intenție paradoxală», în care te provoci pe tine însuți să rămâi treaz și asta păcălește mintea să adoarmă”, a declarat aceasta.

„Tot ce trebuie să faci este să te întinzi în pat, să ții ochii deschiși cât mai mult posibil și să repeți frazele «nu adormi» sau «nu voi adormi». Mușchii ochilor ar trebui să obosească rapid și veți adormi în scurt timp”, a mai spus aceasta.

Cum să scapi de insomnie? Iată câteva trucur simple

Al doilea truc explicat de către Daisy Mae, este posibil să fie puțin mai cunoscut. Este vorba despre o tehnică de respirație, cunoscută sub numele de metoda 4-7-8.

„Pentru a face acest lucru, trebuie să vă puneți limba pe cerul gurii pe toată durata exercițiului, chiar în spatele dinților”, ne instruiește ea.

„Apoi, expiră pe gură. Apoi, închideți gura și inspirați prin nas timp de patru secunde. Apoi, țineți-vă respirația timp de șapte secunde. Acum, că cele 4-7 au fost amândouă făcute, trecem la 8. Expiră pe gură timp de opt secunde. Repetă asta până când adormi repede”.

A treia variantă propusă de medicul Daisy May presupune rememorarea cât mai detaliată a evenimentelor care s-au petrecut în ziua respectivă.  Aceasta susține că acest lucru este varianta pentru oameni maturi a „poveștii de adormit copiii”. Este foarte important să faci această rememorare în sens invers.

„Trece în revistă în ce a constat ziua ta în timp ce te întinzi în pat, dar fă acest lucru începând de la momentul în care te-ai băgat în pat seara, până la prima oră în dimineața respectivă. Fă totul în ordine inversă. Acest lucru îți va menține mintea liberă de orice griji și va fi un pic mai provocator și mai puțin banal decât să vă parcurgeți ziua în ordinea corectă”, adaugă ea.

Citește și: Mihaela Bilic a dezvăluit secretul. Ceaiul-minune cu care bunicii noștri se tratau: E bun pentru indigestie, insomnie sau orice alt rău!