SONDAJ. Ce cred românii despre coronavirus: 52% dintre ei cred în teoria conspiraţiei, 82% sunt îngrijoraţi de ce se întâmplă

Românii tind să creadă teoria conspiraţiei şi cpnsideră că noul coronavirus a scăpat de laborator, de asemenea, 82% dintr cetăţeni sunt îngrijoraţi de acastă criză, potrivit unui sondaj realizat de Avangarde. 

RomaniaTV.net
30 mart. 2020, 20:00
SONDAJ. Ce cred românii despre coronavirus: 52% dintre ei cred în teoria conspiraţiei, 82% sunt îngrijoraţi de ce se întâmplă

Părerile românilor sunt împărțite. 45% dintre aceştia consideră că Guvernul a făcut tot ce se putea pentru a preveni această criză, iar 45% consideră că nu. Când vine vorba despre lipsa de prevenție, 40% dintre români acuză decidenții politici, iar 20% îi acuză pe românii veniți din diaspora.

În această perioadă, personalitatea în care românii au cea mai mare încredere este Raed Arafat, cu un grad de 54%, urmat de profesorul Streinu Cercel cu un grad de încredere de 44%.

Citeşte şi: Mărturiile unui pacient confirmat cu coronavirus: Am trecut pe lângă moarte. Toţi trebuie să fim conştienţi, să ne protejăm

De asemenea, românii cred în Klaus Iohannis, 42% având încredere în președinte. De asemenea, Ludovic Orban se bucură de 33% grad de încredere, iar Marcel Vela de 30%.

Totodată, 92% dintre români consideră că va urma o mare criză financiară, după ce va trece criza coronavirusului.

Citeşte şi: Un medic şi o îngrijitoare din judeţul Bistriţa-Năsăud, confirmaţi cu coronavirus

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 28 – 29.03.2020 pe un eșantion de 950 de subiecți, prin metoda CATI, la o marjă de eroare de +/- 3%.