SONDAJ: Dezastru pentru Nicușor Dan. Câți bucureșteni mai au încredere în primarul Capitalei

Încrederea cetățenilor bucureșteni în primarul Nicușor Dan s-a prăbușit, arată cel mai recent sondaj realizat de CURS. 

22 apr. 2022, 08:31
SONDAJ: Dezastru pentru Nicușor Dan. Câți bucureșteni mai au încredere în primarul Capitalei

Marea majoritate a cetățenilor din București sunt dezamăgiți de Nicușor Dan. 74% dintre cei intervievați au o părere „proastă” și „foarte proastă” despre edilul local, în timp ce opiniile favorabile reprezintă 23%.

Iată cum arată rezultatele complete ale sondajului CURS:

Cum apreciaţi activitatea primarului general Nicuşor Dan de când acesta a fost ales?

Foarte bună – 2%;

Bună – 21%;

Proastă – 61%;

Foarte proastă – 13%;

Nu ştiu/nu răspund – 3%.

 

Nicușor Dan beneficiază de mai puțină încredere față de primarii de sector

 

Sociologii au făcut o analiză și pentru a determina nivelul de satisfacție al cetățenilor față de activitatea primarilor de sector. 54% sunt nemulțumiți, o cifră uriașă, dar cu 20% sub gradul de insatisfacție referitor la activitatea lui Nicușor Dan.

Cum apreciaţi activitatea primarului dumneavoastră de sector de când acesta a fost ales?

Foarte bună – 7%;

Bună – 34%;

Proastă – 43%;

Foarte proastă – 11%;

Nu ştiu/nu răspund – 5%.

Dintre cei 1053 de respondenți, 45% au declarat că cea mai mare problemă din Capitală reprezintă traficul extrem de aglomerat. 17% au semnalat drept lipsa parcărilor problema principală din București.

Care sunt cele mai importante probleme ale locuitorilor din Bucureşti?

Traficul – 45%;

Curăţenia – 19%;

Drumurile principale – 19%;

Poluare – 18%;

Încălzirea – 18%;

Problema parcărilor – 17%;

Colectarea gunoiului – 16%;

Spaţiile verzi, parcuri – 9%.

 

Primarul Nicușor Dan, în vizorul procurorilor

 

Nicușor Dan nu se confruntă doar cu lipsa de încredere a cetățenilor, ci și cu controalele procurorilor. Miercuri, DNA a făcut controale la Primărie, după ce au fost descoperite nereguli cu privire la mai multe acte semnate de angajaţi ai instituţiei.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2015.

În cursul zilei de 20 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în birouri situate dintr-o instituție publică din municipiul București”, a transmis DNA.

Aurelian Bădulescu, fost viceprimar PSD, în timpul mandatului Gabrielei Firea la Primărie, l-a acuzat pe Nicușor Dan de corupție, la pachet cu USR și PNL.

Rămâne de văzut dacă noile achiziții pentru transportul în comun vor mai crește încrederea bucureștenilor în Nicușor Dan. În vară ar urma să ajungă în Capitală 100 de noi tramvaie. Tramvaiele vor veni mai devreme decât s-a prognozat inițial, însă peroanele trebuie adaptate. Garniturile produse în vestul țării sunt mai lungi decât peroanele existente.