Sondaj INSCOP pentru Bucureşti. Nicuşor Dan, avans de aproape 10 la sută faţă de Gabriela Firea. Ce procent ar obţine Traian Băsescu

Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS, ar obţine un scor de 46,3 la sută la alegerile pentru Primăria Capitalei, spre deosebire de Gabriela Firea, candidatul PSD, arată un sondaj realizat de de INSCOP, la comanda PNL. Studiul mai arată că dacă Traian Băsescu nu ar candida, susţinătorii săi l-ar alege pe Nicuşor Dan într-o proporţie covârşitoare, scrie Adevărul.

RomaniaTV.net
14 aug. 2020, 08:53
Sondaj INSCOP pentru Bucureşti. Nicuşor Dan, avans de aproape 10 la sută faţă de Gabriela Firea. Ce procent ar obţine Traian Băsescu

Prin comparaţie cu sondajul precedent realizat de INSCOP la sfârşitul lunii iunie, ponderea persoanelor mulţumite sau foarte mulţumite de activitatea Gabrielei Firea ca primar a scăzut de la 45,1% la 40,8%, conform Adevărul.

Gabriela Firea: „S-a dorit manipularea cifrelor, pentru ca doar guvernul să comunice aceste cifre”

Persoanele sigure că vin la vot („10” pe o scală de la 1 la 10) şi care exprimă o opţiune de vot reprezintă 51% din eşantion, faţă de 69% în luna iunie.

Pe baza datelor disponibile şi evoluţiilor probabile la data începerii sondajului, a fost alcătuit un scenariu care lua în calcul cinci candidaturi. Persoanele sigure că vin la vot („10” pe o scală de la 1 la 10) şi care exprimă o opţiune de vot au optat astfel:

  • Nicuşor Dan (susţinut de PNL şi de Alianţa 2020 USR-PLUS) 46,3%
  • Gabriela Firea (în scenariu susţinută de PSD şi ALDE) 38,9%
  • Traian Băsescu (susţinut de PMP) 8,4%
  • Victor Ponta (susţinut de Pro România) 6,0%
  • Ilan Laufer (susţinut de Platforma Social Liberală) 0,4%

Într-un scenariu în care pentru poziţia de primar ar candida doar Nicuşor Dan şi Gabriela Firea, persoanele care l-ar fi votat pe Traian Băsescu se dispun astfel:

  • 56,7% îl votează pe Nicuşor Dan
  • 1,0% o votează pe Gabriela Firea
  • 40,2% sunt nehotărâţi
  • 2,1% n-ar veni la vot.

Traian Băsescu: „Voi candida la Primăria Capitalei”. Ce spune de colaborarea cu Securitatea

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda PNL. Datele au fost culese în perioada 23 iulie – 8 august 2020. Metoda de cercetare: anchetă sociologică pe baza unui chestionar.

sondaj v4.pdf by Iulian Elf on Scribd

Andrei Pleşu îl susţine pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei: Politicienii autohtoni dormitează în acelaşi hamac de vanitate personală