SONDAJ. Majoritatea şoferilor români preferă o maşină electrică sau hibridă

Potrivit unui sondaj realizat de Banca Europeană de Investiţii, majoritatea şoferilor români preferă o maşină electrică sau hibridă în locul unui autoturism clasic pe benzină sau motorină.

01 feb. 2022, 14:46
SONDAJ. Majoritatea şoferilor români preferă o maşină electrică sau hibridă

Sondaj. Majoritatea şoferilor români preferă o maşină electrică sau hibridă, arată un sondaj cu privire la climă realizat de banca Europeană de Investiţii.

Sondaj. Majoritatea şoferilor români preferă o maşină electrică sau hibridă

Citeşte şi Mercedes provoacă Tesla. Maşina electrică lansată de concernul german poate parcurge 1.000 de kilometri cu o singură încărcare

Potrivit sondajului, 81% dintre şoferii români spun că data următoare când vor cumpăra un autoturism, vor alege fie o maşină hibridă, fie una electrică (cu 14 puncte peste media europeană). Doar 19% dintre români spun că ar opta pentru o maşină pe benzină sau motorină.

Acest procentaj este cu 62 de puncte mai mare decât procentajul de români care afirmă că ar cumpăra un vehicul pe benzină sau motorină (19%). Mai exact, 45% ar cumpăra un vehicul hibrid şi 36% ar alege unul electric. Între timp, 14% din populaţia totală a României declară că nu deţin un vehicul acum şi nu intenţionează să cumpere unul (cu un punct peste media UE).

De asemenea, potrivit sondajului,  78% dintre români spun că fac tot ce pot pentru a combate schimbările climatice în viaţa de zi cu zi, dar majoritatea consideră că acest lucru nu este valabil şi pentru compatrioţii lor

Acestea sunt câteva dintre rezultatele celei de-a doua runde a Sondajului cu privire la climă din 2021-2022, publicat de Banca Europeană de Investiţii (BEI). BEI este instituţia de creditare a Uniunii Europene şi cel mai mare creditor multilateral din lume pentru proiectele de acţiuni climatice, potrivit Mediafax. 

Citeşte şi Marcel Ciolacu cumpără prima maşină electrică pentru PSD. „M-am împrietenit cu Zoe, dar va trebui să o înșel”