Sondaj: Onţanu câştigă cu 75% alegerile la Sectorul 2

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu ar obţine o victorie detaşată în alegerile care se vor desfăşura pe 10 iunie, conform unui sondaj realizat de ATLE.

RomaniaTV.net
13 mai 2012, 22:10

Actualul edil al sectorului 2 ar atrage 75,3% din opţiunile electoratului care a declarat că se va prezenta la vot. Candidaţii celorlalte partide sau alianţe politice, s-ar plasa la diferenţe mari în raport cu Neculai Onţanu. Astfel, Radu Popa (PPDD) ar intregistra 9, 1% din opţiunile de vot, Dragos Frumosu (USL) 8,2%, Lucian Iliescu PDL  4,3%, 3,1% dintre respondenţi alegând alt candidat.

Sondajul a fost realizat de ATLE România în perioada 3 – 10 mai, pe un eşantion de 1.021 persoane, fiind reprezentantiv pentru populaţia Sectorului 2 din municipiul Bucureşti, cu vârstă de 18 ani şi mai mare de 18 ani.

Conform sondajului, taxarea averilor foarte mari propusă de UNPR şi sprijinită de PSD în urma acordului UNPR – PSD este o masură foarte populară în randul cetăţenilor din sectorul 2.  Astfel, la întrebarea „În opinia Dvs., taxarea averilor foarte mari ar fi o lege bună pentru România?”, 85% dintre respondenţi s-au declarat în favoarea proiectului.

Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Eroarea maximă admisă pentru rezultatele obţinute este de ± 3,1%, pentru un grad de încredere de 95%. Interviurile au fost realizate în Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti.