Sorana Cîrstea indignată că turneul de la Indiana Wells s-a anulat: „Totul se rezumă la bani”

Mai multe sportive din circuitul WTA s-au declarat nemulţumite de modul în care oficialii au anunţat anularea turneului de la Indian Wells. Printre acestea se regăseste şi Sorana Cîrstea, care se afla pe tabloul principal la întrecerea din SUA. 

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 10:44

„Mulțumesc, Kristen Flipkens”, a răspuns Sorana Cîrstea.

Ulterior, un user a întrebat, mirat, dacă jucătoarele au aflat de decizia de anulare a turneului abia acum, odată cu restul lumii.

„Da, am aflat de pe Twitter chiar acum”, a răspuns Sorana Cîrstea.

„N-au informat mai întâi jucătoarele? Ce naibii au făcut?”, a postat un alt user.

Citeşte: Turneul de la Indian Wells a fost anulat din cauza coronavirusului

„Nu este corect pentru jucătoarele care deja au ajuns acolo și s-au și antrenat. Decizie isterică, totul se rezumă la bani. Rușine pentru organizatorii turneului”, a fost un alt mesaj postat pe Twitter.

Această decizie a fost luată după ce „Departamentul de sănătate publică al comitatului Riverside a declarat o urgenţă de sănătate publică pentru Coachella Valley, în urma unui caz confirmat de coronavirus (Covid-19) la nivel local”, a indicat conducerea turneului, care a asigurat că a urmat „sfaturile profesioniştilor din sănătate, ale Centrelor pentru controlul maladiilor şi ale statului California”.

Citeşte şi: Simona Halep s-a retras de la Indian Wells: „Din păcate, accidentarea îmi face probleme”

„Este un risc prea mare, în acest moment, pentru sănătatea publică, în regiunea comitatului Riverside, pentru a organiza o adunare de această dimensiune”, a explicat doctorul David Agus, profesor de medicină şi inginerie biomedicală la Universitatea Carolina de Sud, citat în comunicat. 

Simona Halep, ocupanta locului secund în clasamentul WTA, declarase forfait pentru competiţia californiană, din cauza unor probleme medicale, la fel ca şi canadianca de origine română Bianca Andreescu, numărul 4 mondial şi deţinătoarea titlului la Indian Wells.