Sorin Cîmpeanu anunţă extinderea Programului ”Sprijin pentru Bacalaureat, acces la facultate”. Suma disponibilă este de 120 milioane euro

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat joi, după şedinţa de guvern, că programul "Sprijin pentru Bacalaureat, acces la facultate" va fi extins cu doi ani, suma disponibilă fiind de 120 de milioane de euro.

24 iun. 2021, 16:50
Sorin Cîmpeanu anunţă extinderea Programului ”Sprijin pentru Bacalaureat, acces la facultate”. Suma disponibilă este de 120 milioane euro

Sorin Cîmpeanu anunţă extinderea Programului ”Sprijin pentru Bacalaureat, acces la facultate”.

„Pe baza recunoaşterii nevoii de susţinere a activităţilor remediale, a fost adoptată o hotărâre de guvern de modificare a HG 251/2015, prin care programul „Sprijin pentru Bacalaureat, acces la facultate” va fi extins cu doi ani. Suma disponibilă pe următorii ani va fi de 120 de milioane de euro. Este vorba de sprijin pentru elevii din ciclul liceal. Va trebui să găsim forma de continuare şi pentru sprijinul acordat în programul naţional de ore remediale elevilor de învăţământ primar şi gimnaziu”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Citeşte şi: Bacalaureat 2021. Doar două treimi din elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a din promoţia curentă s-au înscris la BAC

Cîmpeanu a menţionat că acest program constă în acţiuni remediale, de consiliere, de susţinere a abilităţilor socio-emoţionale. Potrivit ministrului, programul este „binevenit”, dar el trebuie să fie „şi mai eficient” decât până acum.

Ministrul Educaţiei a anunţat că, până în prezent, în baza programului au fost achiziţionate 60.000 de laptopuri care au fost distribuite în şcolile româneşti.

„Aceste 60.000 de laptopuri au fost extrem de importante pe parcursul acestei perioade de predare on-line. Au fost în program înscrişi un număr de peste 80.000 – 90.000 în fiecare lună pentru acţiuni remediale, la nivelul liceului. Sunt convins că fără acest program rata de înscriere pentru examenul de Bacalaureat ar fi fost încă şi mai mică. Acum avem 77% rata de înscriere din promoţia curentă – acei 114.163 de elevi înscrişi din promoţia curentă, la care se adaugă 19.520 din promoţiile anterioare. Rezultatul se vede şi va trebui să se vadă în compensarea creşterii ratei de abandon şcolar”, a spus ministrul.

Citeşte şi: Acces gratuit la Untold și Neversea pentru absolvenții de liceu care iau nota 10 la examenul de Bacalaureat


loading...
Partenerii noștri