Sorin Grindeanu (PSD) boicotează Austria. Unde pleacă în vacanță ministrul Transporturilor

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, continuă boicotarea companiilor austriece. Oficialul de la PSD și-a anulat vacanța programată în Austria. 

19 dec. 2022, 17:27
Sorin Grindeanu (PSD) boicotează Austria. Unde pleacă în vacanță ministrul Transporturilor

Sorin Grindeanu era mare fan Austria, până de curând. De 15 ani prefera să nu mai stea la cozile de pe Valea Prahovei pentru a schia în Munții Alpi. Totuși, după ce micul stat european a votat împotriva aderării României la Spațiul Schengen, planurile de vacanță ale oficialului PSD s-au schimbat.

Vicepremierul și-a anulat vacanța programată în Austria, pentru iarna lui 2022-2023, susțin surse guvernamentale. Sorin Grindeanu, împreună cu soția și cei doi copii ai săi, intenționau să plece imediat după Crăciun în Austria, pentru a petrece Revelionul în munți.

Pentru după veto-ul austriac împotriva intrării României la Schengen, Sorin Grindeanu și familia sa au hotărât să plece în Italia, de revelion.

 

Și Sorin Grideanu, și CNAIR boicotează companiile din Austria

 

Instituția pe care o conduce Sorin Grindeanu deja a început boicotul împotriva austriecilor. CNAIR, companie aflată în subordinea, Ministerului Transporturilor, a închis conturile din banca austriacă BCR. MT a ales CEC Bank, pentru a protesta față de decizia austriecilor.

„Știu că vor face și nu doar CNAIR, ci și alte companii aflate în portofoliul Ministerului Transportului, fie Portul Constanța, fie toate celelalte, pentru că au găsit condiții mai bune la CEC, o explicație cât se poate de simplă”, a declarat oficialul MT.

Între timp, PNL, prin intermediul lui Marcel Boloș – ministrul Dezvoltării și președintele Klaus Iohannis, s-a opus boicotului.

În schimb, Marcel Ciolacu, de la PSD și alți lideri ai social-democraților, au declarat că atitudinea cetățenilor români este perfect justificată.