Sorin Grindeanu, radical cu transportatorii. Nu este de acord ca aceștia să primească motorină gratis și nici cu propunerea de a nu plăti rovinieta

Sorin Grindeanu spune că este de acord cu unele dintre rugămințile transportatorilor, însă nu și cu motorina și rovinieta gratis.

27 ian. 2024, 14:01
Sorin Grindeanu, radical cu transportatorii. Nu este de acord ca aceștia să primească motorină gratis și nici cu propunerea de a nu plăti rovinieta

Ministrul Transporturilor a vorbit despre cerințele transportatorilor, cu care Guvernul a fost de acord, însă a ținut să precizeze și că se opune gratuității rovinietei și a motorinei.

Din prima seară – şi a fost o seară lungă la prima întâlnire – noi am ajuns la un acord pe care l-am dat public, l-am semnat, lucruri pe care eu şi echipa mea am putut să mi le asum. Toată lumea a dorit să găsească o soluţie şi am găsit-o, dovadă că am semnat acele lucruri, dovadă că după aceea, la prima şedinţă de Guvern s-au luat anumite hotărâri care ţineau de parte din cererile pe care le-au avut transportatorii. Sigur, sunt lucruri pe care nu poţi să le negociezi, sunt lucruri pe care nu e normal să le pui sub semnul întrebării„, a declarat ministrul Transporturilor, potrivit News.

Sorin Grindeanu a vorbit, totodată, și despre lucrurile cu care a fost de acord și care, spune el, i se par și corecte față de toată lumea.

Nu aş vrea să intru neapărat pe exemple punctuale, dar am fost de acord, spre exemplu, cu propuneri care ţin de plata rovinietei atunci când stai la coadă la vamă la Siret, unde ştim că e o nebunie şi stai trei zile. Păi dacă stai trei zile în coadă, atunci nu primeşti amendă, că nu stai din vina ta. Ăsta este un lucru cu care am fost de acord. De asemenea, cu revenirea la un sistem de toleranţă la greutate, aşa cum a fost până în mai. pare că era mai bun decât noul sistem care a intrat în vigoare în luna mai anul trecut şi am fost de acord cu revenirea, nu e foarte mare schimbarea. De asemenea, am fost de acord, eu şi echipa mea, cu lucruri care ţin de administrarea, să zicem, mai bună a punctelor de trecere a frontierei, acolo unde infrastructura permite, să putem să avem, de exemplu, pentru camioane culoare diferite pentru camioanele care sunt din ţări membre al Uniunii Europene faţă de camioane non-UE. Iarăşi, e un lucru care poate veni în ajutorul fluidizării traficului la punctele de frontieră„, a mai spus acesta.