Sorin Grindeanu şi Marcel Ciolacu, întâlnire înaintea Congresului PSD. Ce spune preşedintele ANCOM despre revenirea în partid

Sorin Grindeanu ar putea face parte din noua formulă de conducere a PSD alături de Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Vasile Dîncu. Grindeanu este preşedinte ANCOM din noiembrie 2017, ceea ce nu îi dă dreptul să facă politică, însă cochetează cu ideea de a reveni în PSD după Congresul extraordinar, scrie Europa Liberă.

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 05:40
Sorin Grindeanu şi Marcel Ciolacu, întâlnire înaintea Congresului PSD. Ce spune preşedintele ANCOM despre revenirea în partid

Grindeanu a fost invitatul special la întâlnirea pe care conducerea interimară a PSD a avut-o la Timişoara cu şefii organizaţiilor din Banat şi Transilvania. Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu au discutat şi despre revenirea lui Sorin Grindeanu în partid după Congresul extraordinar, într-o funcţie de conducere.

Prezenţa lui Grindeanu la şedinţa social democraţilor nu este întâmplătoare. Organizaţia PSD Timiş este filiala de suflet a lui Sorin Grindeanu. Datorită activității sale la conducerea PSD Timiș, Grindeanu a fost propulsat în 2016 președinte al Consiliului Județean și apoi premier, conform Europa Liberă

Grindeanu este preşedintele ANCOM, post care nu îi dă dreptul să facă politică, dar a recunoscut că se gândeşte să revină în PSD. 

„Asta se poate face printr-un Congres, unde nu e foarte importantă partea spumoasă legată de cine iese președinte. Este nevoie de o radiografie a trecutului apropiat și asumarea eșecului, de proiect, viziune și reîntoarcerea la agenda cetățeanului. E foarte important să ai un proiect serios care să poate să readucă electoratul pe care l-am pierdut în ultimii ani”, a menţionat Sorin Grindeanu, conform sursei citate.

Marcel Ciolacu îi cere demisia lui Orban, după fotografiile de la Guvern: „E penibil. Nu mai are credibilitate” 

Surse participante la reuniunea social-democraților au declarat că Marcel Ciolacu și-a anunțat colegii că îi dorește în echipa sa pe Sorin Grindeanu, Gabriela Firea și Vasile Dîncu. Primii doi ar urma să devină prim-vicepreședinți ai PSD, în timp ce Vasile Dîncu ar prelua conducerea Consiliului Național.

Potrivit acestora, Sorin Grindeanu a spus că nu ar avea o problemă să lucreze în echipă cu Gabriela Firea, primarul Capitalei. Fostul premier a afirmat că este în favoarea creării unui pol de stânga, capabil să preia guvernarea după alegerile parlamentare.

Marcel Ciolacu, despre momentul în care vor fi organizate alegerile. „Vor fi când pericolul va fi depăşit”

Social-democrații au avut pe agenda discuțiilor și tema referitoare la introducerea unei moțiuni de cenzură, dar nu s-a luat o decizie finală până în acest moment. Subiectul urmează să fie tranșat la finalul săptămânii într-o ședință a Comitetului Executiv.

Surse din partid susțin că secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, și-a informat colegii despre datoriile partidului, subliniind că nu intenționează să plătească suma solicitată de fostul consultant al Vioricăi Dăncilă, Anton Pisaroglu.

Un consultant politic al Vioricăi Dăncilă la prezidenţiale vrea să dea în judecată PSD. „Dacă va fi nevoie, vom merge în instanţă”

Congresul extraordinar al PSD ar putea să fie organizat în perioada 15-30 iunie, după ce se ridică starea de alertă. Decizia finală va fi luată în condițiile stabilite de autorități în privința adunărilor politice, social-democrații preferând ca întâlnirea să nu aibă loc online.

Marcel Ciolacu: „România a pierdut miliarde de euro din cauza incompetenţei şi aroganţei miniştrilor liberali”