Roşca Stănescu a ieşit din închisoare: N-avem justiţie independentă. După gratii sunt mulţi oameni nevinovaţi

Sorin Roşca Stănescu a părăsit, joi după-amiază, Penitenciarul Jilava, unde a stat închis aproape 9 luni. La plecarea de la închisoare, fostul senator a spus că în cele nouă luni a citit mult, a scris zilnic şi a predat lecţii de istoria civilizaţiei. De asemenea, SRS a spus că nu va renunţa la politică, dar nu vrea să se întoarcă în Parlament.

RomaniaTV.net
25 iun. 2015, 14:21
Roşca Stănescu a ieşit din închisoare: N-avem justiţie independentă. După gratii sunt mulţi oameni nevinovaţi

Sorin Roşca Stănescu a declarat, joi, la ieşirea din Penitenciarul Jilava că în România nu avem Justiţie total independentă şi că după gratii sunt mulţi oameni nevinovaţi. Fostul senator a mai spus că în perioada următoare va merge la spital să-şi facă mai multe analize medicale şi că nu are de gând să renunţe la politică.

„Am fost atent la tot ce s-a întâmplat. Şi în spatele camerelor sunt oameni care fac rău. Voi merge la spital sa îmi fac nişte analize. Avem un Parlament care a sucombat, care există doar în formă, şi nu în fond, un Parlament precum cel din Rusia, un Guvern rupt între două Palate. Încă nu avem o Justiţie total independentă. Toate instituţiile statului sunt grav bolnave”, a spus SRS.

Fostul senator le-a mai spus jurnaliştilor că în cele nouă luni petrecute după gratii a citit mult, a scris şi am ţinut cursuri de istoria civilizaţiei. 

Roşca Stănescu a mai spus că se va implica în continuare în viaţa politică, „dar nu într-un Parlament şi Guvern precum cele pe care le avem acum”. „Voi face politică dinspre societatea civilă. (…) Toate instituţiile statului sunt grav bolnave”, a completat Sorin Roşca Stănescu.

 

Tribunalul Ilfov a decis, joi, eliberarea condiţionată a lui Sorin Roşca Stănescu, după ce a executat aproape nouă luni din pedeapsa de doi ani şi patru luni de închisoare primită în dosarul „Rompetrol”. Decizia este definitivă.

Citeşte şi: Sorin Roşca Stănescu, eliberat condiţionat. A executat aproape nouă luni din pedeapsă

Sorin Roșca Stănescu a fost condamnat în octombrie anul trecut la 2 ani si 4 luni de închisoare în dosarul „Rompetrol” pentru săvârșirea infracțiunilor de utilizare de informații privilegiate și constituire a unui grup infracțional organizat.

În același dosar, fostul ministru Sorin Pantiș a fost condamnat la doi ani și opt luni închisoare, în timp ce procesul penal a fost închis pe numele lui Dinu Patriciu, ca urmare a decesului acestuia.