Sorina Pintea, suspendată din PSD. Ciolacu: Cine primeşte un mandat de arestare este suspendat de drept din partid

Sorina Pintea a fost suspendată din PSD după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea ei pentru 30 de zile într-un dosar de luare de mită. 

RomaniaTV.net
03 mart. 2020, 15:57
Sorina Pintea, suspendată din PSD. Ciolacu: Cine primeşte un mandat de arestare este suspendat de drept din partid

Întrebat dacă în şedinţa PSD s-a discutat despre cei care au probleme cu legea, Marcel Ciolacu a răspuns că „Partidul nu trebuie să reacţioneze pe cazuri personale. Uitaţi-vă la doamna Pintea. Are şi o problemă medicală gravă. Sper să ia măsurile necesare ca totul să fie în regulă. Trebuie să fie o decizie asumată politic de partid. Astăzi s-a făcut o propunere clară. Cine primeşte un mandat de arestare este suspendat de drept din partid sau o condamnare în prima instanţă. Decizia politică este ca doamna Pintea să fie suspendată sau oricine altcineva ar fi în această situaţie”.

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a cerut suspendarea din partid a Sorintei Pintea după ce aceasta a fost arestată pentru 30 de zile pentru luare de mită. 

Citeşte şi: Sorina Pintea a demisionat de la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr.Constantin Opriş” Baia Mare

Sorina Pintea a demisionat, luni, de la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr.Constantin Opriş” Baia Mare, anunţă România TV. Decizia vine după ce Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Dăncilă, a fost arestată preventiv pentru luare de mită. În urmă cu o zi, Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș, anunţa că va fi numit un manager interimar la spital și un colectiv de medici la conducerea unității.

„Subsemnata Pintea Sorina, în calitate de manager al Spitalului de Urgenţă „Dr.Constantin Opriş” Baia Mare, având în vedere că sunt cercetată penal în dosarul cu numărul 105/P/2020 PÎCCJ – DNA, pentru buna desfăşurare a urmăririi penale şi a procesului penal formulez prezenta demisie. 

Astfel pentru a nu exista posibilitatea teoretică şi faptică de a influenţa potenţiali martori angajaţi ai spitalului, cât şi pentru a nu avea funcţie de conducere în calitate de coordonator de credite, am luat prezenta decizie, începând cu astăzi, 02.03.2020, la care se adaugă starea precară de sănătate.”, a scris Sorina Pintea în demisia înaintată, citată de România TV

Sorina Pintea este încarcerată în arestul central după ce Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătății. Sorina Pintea este acuzată pentru luare de mită în formă continuată. DNA susţine că există probe că Sorina Pintea a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezentau 7% din valoarea unui contract de la Spitalul din Baia Mare.

Sorina Pintea a contestat deja măsura arestului preventiv. Curtea de Apel Bucureşti a stabilit să judece vineri, 6 martie, contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii.