Sorina Pintea: Transparenţă şi legalitate, semnele mandatului meu. Voi schimba mentalităţi prin exemplul propriu

Sorina Pintea, propunerea pentru preluarea portofoliului Sănătate, a declarat luni, la finalul audierii din comisiile reunite ale Parlamentului, că mandatul său va sta sub semnul transparenţei şi legalităţii şi că prima urgenţă de care se va ocupa sunt medicii rezidenţi.

RomaniaTV.net
29 ian. 2018, 12:23
Sorina Pintea: Transparenţă şi legalitate, semnele mandatului meu. Voi schimba mentalităţi prin exemplul propriu

Sorina Pintea a fost avizată favorabil, luni, de comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului, cu 19 voturi „pentru” şi 5 „împotrivă”. Trei parlamentari s-au abţinut.

„Am venit să rămân în Guvern. Să fac treabă, să muncesc. Am venit să schimb mentalităţi, să fac ce ştiu mai bine: să muncesc”, a declarat Sorina Pintea la finalul audierii. Mentalităţile le va schimba, a spus ea, „prin exemplul propriu”.

Prima urgenţă a sa va fi situaţia medicilor rezidenţi. „Voi rezolva problema medicilor rezidenţi, pentru că în ultimele luni am primit o grămadă de mailuri absolut pertinente şi este un lucru care necesită urgentă rezolvare”.

Legat de salarizarea medicilor rezidenţi, Pintea este convinsă că cele scrise în programul de guvernare vor fi îndeplinite. „Medicii trebuie să rămână în ţară, dar nu pentru că vrem noi. Trebuie să fie demni, să aibă un loc de muncă bine plătit”, notează News.ro.

Legea Sănătăţii va trebui elaborată până pe 31 decembrie 2018, a mai punctat Pintea. „Este obligatoriu. E trebuie să fie un cod, un complex de legi. Este nevoie, pentru că actuala lege a fost modificată de nenumărate ori. Ea a fost elaborată în 2006, e învechită”.

Cât priveşte Legea transplantului, ea spune că este nevoie de „transparenţă şi legalitate”, criterii clare sub semnul cărora va sta şi mandatul ei.

Sorina Pintea a mai spus că Florian Bodog a fost un bun ministru al Sănătăţii şi că va colabora cu el, ca senator.

Ea va prelua portofoliul Sănătăţii marţi, la ora 13.00, când va avea loc o conferinţă de presă.