Soţia criminalului din Oneşti a fost arestată preventiv. Anchetatorii o acuză de complicitate

Soția crimialului de la Onești a fost arestata preventiv pentru complicitate, ea il informa pe ucigas tot ce fac politistii clipă de clipă. Femeia se afla cu un etaj mai sus si vorbea la telefon cu soțul, ba chiar ii trimitea țigări cu sfoara pe geam. In același timp, politistii au venit azi cu primele explicații despre cum au intervenit: totul a fost dupa regulament. Tragedia s-a produs pentru că victimele l-au atacat pe cel care le luase ostatice.

02 mart. 2021, 17:56

Soţia criminalului de la Oneşti a fost arestată preventiv pentru 29 de zile. Ea fusese reţinută încă de seara trecută pentru complicitate la lipsire de libertate. Anchetatorii i-au în calcul ca femeia să-l fi ajutat pe criminal să-i imobilizeze pe cei doi muncitori în apartamentul în care lucrau, imobil care i-a aparţinut în trecut chiar criminalului şi pe care îl pierduse în instanţă.

Anchetatorii spun că femeia se afla în apartamentul de deasupra celui în care erau ţinuţi cei doi muncitori ostatici şi îşi încuraja soţul în demersul său.

„Soţia lui i-a transmis că face bine ceea ce face, motiv pentru care, din câte cunosc, este prezentată cu propunere de arestare preventivă. Ea stătea deasupra apartamentului în care avea loc incidentul. Era la nişte prieteni, în mod constant, mai ales soţia mergea acolo”, a spus directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR.

Potrivit declaraţiilor martorilor, femeie îi cobora ţigări pe balcon soţului său.

Vă reamintim că doi bărbaţi, care lucrau într-un apartament din Oneşti, au fost luaţi ostatici şi apoi ucişi de un bărbat de 68 ani, fost proprietar al aparlamentului în care aştia făceau reparaţii. La faţa locului au venit forţele de ordine, dar şi un negociator, care a încercat, mai multe ore, să îl determine pe bărbat să renunţe la intenţiile sale.

După mai multe ore de sechestru, una dintre victime a încercat să îl atace pe cel care i-a sechestrat, moment în care a fost înjunghiată. Ulterior, a fost atacat cu cuţitul şi înjunghiat şi al doilea bărbat sechestrat. Atunci, forţele de ordine au intrat în apartament şi l-au împuşcat pe agresor. Una dintre victime a fost declarată decedată la faţa locului, iar a doua a murit la spital. Agresorul a fost internat în spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru omor calificat.

Martor: Poliţiştii se uitau ca la spectacol

„M-a socat faptul cum au stat organele de politie si se uitau asa ca la spectacol fara sa reactioneze, fara sa ia niste masuri mai drastice. Nu ma gandeam, sa stai sa te uiti din balcon ca ala striga dupa ajutor si tu nu reactionezi de nicio culoare”, povesteşte unul dintre martori.

Citeşte şi Răsturnare de situaţie în cazul luării de ostatici de la Oneşti. Poliţia: Victimele au fost ucise pentru că l-au atacat pe agresor

„Daca se intervenea la timp, se putea salva viata oamenilor acestia. Au murit doi oameni nevinovati. Rugam ca toata politia să- si facă datatoria”, a spus un alt martor la tragicul eveniment.

„Au dat cu ciocanul in usa, usa nu a cedat, timp in care ostaticii tipau. Doamna din cate am inteles, era complice. Eu auzeam de pe balcon ca daca va apropiati îi omor pe amandoi. Putea un jandarm politist, ochitor sa-l ia de jos de acolo „, povesteşte un alt martor.

O altă vecină a criminalului Gheorghe Moroşan a povestit momentele de groază prin care au trecut cei doi muncitori.

„Am văzut că agita un cuţit mare, erau doi, săracii, cu masca pe figură, stăteau în balcon. Cred că erau cu mâinile legate, stăteau cu mâinile la spate. Unul dintre ei, pe care îl vedem dinspre oameni, era foarte supărat, stătea cu capul în jos.

Fostul proprietar agita un cuţit şi vorbea foarte urât cu cei de jos. Era un cuţit de bucătărie, din ăla mare. Şi zicea: ‘Îl vedeţi pe ăsta? Dacă intraţi, îl tai şi îi mănânc ochii’. Au încercat (n.r. poliţiştii) să îl convingă. De jos, s-au rugat de el: hai lasă, pleacă, lasă-i pe ei. Nicicum nu a vrut.

Momentul de final nu l-am văzut, dar am înţeles că în momentul în care a auzit ţipând atunci au intrat mascaţii.

Mi-a fost foarte milă de ei, şi de jandarmi, şi de poliţişti, de toţi. Atâta s-au chinuit şi atâta l-au rugat. O jandarmeriţă atâta a tremurat, îmi venea să cobor să îi dau un ceai. Toată ziua a stat în frig, iar ieri au fost 4 grade. Foarte frig.

Eu cred că dacă intra mai repede, mai rău făcea sau tot la fel. El avea de gând să facă chestia asta. Îl ştiu pe Gheorghe Moroşan, noi stăm aici din 1983. Au pierdut apartamentul într-un proces şi el voia să ştie de ce sau să îi arate hotărârea. Cât au stat ei aici, eu lucram, ne vedeam, ne salutam şi atât. Fetele au crescut cu copiii mei.

Au două fete. Una are vreo 48 de ani.

N-am auzit împuşcăturile sau poate le-am auzit şi nu mi-am dat seama. Am văzut când a scos-o pe ea, pe soţia lui. Poliţia a scos-o încătuşată. Pe unul din ei, pe o targă, nu ştiu dacă era el sau altcineva.

Şi apoi a fost o asistentă care atât s-a chinuit, atâtea fiole şi atâtea medicamente a dus, ca să îl salveze”, a declarat femeia pentru Antena 3.


loading...