Soţia lui Cataramă, medicul Adina Alberts, anunţ pe facebook: „Drumurile noastre se despart”

Doctorul Adina Alberts, soția lui Viorel Cataramă, se mută din casa pe care o împărtea cu soțul ei, după ce aceasta a decis, de bunăvoie, să se infecteze cu coronavirus. Medicul îi susține ideea, dar nu o împărtășește. 

RomaniaTV.net
06 mai 2020, 10:49
Soţia lui Cataramă, medicul Adina Alberts, anunţ pe facebook: „Drumurile noastre se despart”

Dr. Adina Alberts a povestit cum soțul său, Viorel Cataramă, a decis să infecteze cu coronavirus pentru a demonstra faptul că sistemul a făcut din țânțar, armăsar.

”De zece ani merg braţ la braţ cu un om puternic. Eu, Adina Alberts, sunt medic. El, Viorel Cataramă, este economist. Împreună suntem o familie unită, dar separat suntem produsul profesional al multor ani investiţi în domeniile pe care ni le-am ales. Eu cu convingerile, motivaţiile şi aspiraţiile proprii. El cu certitudinile şi deciziile lui. În orice familie există divergenţe de opinie. Şi consider că trebuie să avem înţelegere faţă de partener, să încercam să respectăm voinţa acestuia chiar dacă suntem total împotriva demersului ales. Aţi auzit probabil că Viorel Cataramă doreşte să se infecteze cu COVID-19 pentru a arăta tuturor că „am făcut din ţânţar, armăsar”. Eu sunt total împotriva unei astfel de abordări” , a scris medicul.

Citește și: Crimă deghizată în sinucidere. Cercetător mort în condiţii suspecte, când se pregătea să anunţe o descoperire epocală despre COVID-19

Cu toate acestea, soția sa este total împotriva unei astfel de abordări, deoarece încă nu ne cunoaștem îndeajuns inamicul, iar riscul este prea mare.

”Eu sunt total împotriva unei astfel de abordări. Încă nu ne cunoaştem îndeajuns inamicul. Încă nu avem definit un medicament eficace. Este ceva nou, perfid, instabil. Riscul e prea mare. Chiar dacă cercetările mele frenetice în a găsi, de fapt în a intui soluţii rapide anti-Covid, m-au condus către nişte descoperiri surprinzătoare care m-au făcut să mă întreb dacă lumea medicală mondială chiar „e sănătoasă la cap” (dacă îmi permiteţi un limbaj colocvial) şi, chiar dacă toţi am început să simţim că parcă ceva nu este în regulă cu această pauză mondială impusă, totuşi cred că noi nu trebuie să fim subiecţi în astfel de experimente” , susține Adina Alberts.

Adina Alberts susține că soțul său privește pandemia de coronavirus ca o amenințare asupra economiei și dorește să dovedească tuturor că are dreptate printr-un experiment riscant.

”Ca medic, am văzut coronavirusul ca o ameninţare asupra oamenilor – pe care am jurat să-i protejez şi să-i ajut. Viorel Cataramă a ales să privească pandemia de SARS-CoV-2 ca o ameninţare asupra economiei. Şi vrea să dovedească tuturor că are dreptate supunându-se unui experiment riscant” , a adăugat medicul.

Drumurile dintre cei doi soți se despart o perioadă și urmează ca medicul să se mută de acasă, împreună cu fetița, astfel încât să nu se expună acestui virus.

”Aşa că drumurile noastre se despart pentru o perioadă. Ştiu că ne va fi foarte greu, dar nu pot trece peste menirea mea de medic, de mamă şi de fiică. O perioadă mă voi muta de acasă, împreună cu fetiţa noastră, astfel încât să nu ne expunem acestui virus.
Determinarea lui de a demonstra că poporul român nu merită să primească „marea foamete” cu braţele deschise l-a făcut să ia această decizie. Cu sufletul îndoit, îi admir acest simţ al dreptăţii”, a fost mesajul postat de Adina Alberts pe o reţea de socializare” , încheie Adina Alberts.