Soţia lui Zelenski, interviu inedit în Vogue despre soţul său şi prima noapte de război. „A fost ultima oară când l-am văzut în cămaşă albă”

Prima doamnă a Ucrainei a acordat un interviu revistei Vogue, în care a dat o serie de detalii picante din viaţa din timpul războiului şi a subliniat că discută cu soțul ei doar telefonic.

09 apr. 2022, 19:20
Soţia lui Zelenski, interviu inedit în Vogue despre soţul său şi prima noapte de război. „A fost ultima oară când l-am văzut în cămaşă albă”

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a declarat că și-a văzut ultima dată soțul, pe Volodimir Zelenski, într-o cămașă albă, pe data de 24 februarie, când a început invazia Rusiei. Ea a remarcat că anterior începerii războiului, cu doar o zi înainte, a fost o zi de lucru normală, care nu anticipa ce avea să urmeze.

M-am trezit în sunete ciudate, asurzitoare. Să fi fost între orele 4 și 5 dimineața. Nici nu mi-am dat seama imediat că este o explozie… Lângă mine nu era niciun bărbat în pat. M-am ridicat – și l-am văzut: era deja îmbrăcat, în costum, ca de obicei (a fost ultima dată când a purtat costum și cămașă albă, de atunci a fost mereu în „armată”.) „A început”, a fost tot ce mi-a spus„, a declarat Olena Zelenska, în interviul pentru Vogue.

Potrivit acesteia, la vremea respectivă ea era îngrijorată în legătură cu ce să facă cu copiii. „Stai un pic, te anunț eu. Pentru orice eventualitate, împachetează-ți lucrurile de strictă necesitate și ia documentele„, i-ar fi spus atunci soţul ei, preşedintele Ucrainei. „Și el, Volodimir Zelenski, a plecat de acasă”, a mai spus Zelenska.

Citeşte şi Cum arată Volodimir Zelenski după 41 de zile de război. Transformarea uluitoare suferită de preşedintele ucrainean. Olena Zelenska spune că a îmbătrânit cu 10 ani

Atunci, ea le-a explicat copiilor de ce este necesar să coboare la subsol și să nu aprindă luminile. De asemenea, a răspuns optimist la întrebarea când îşi vor vedea tatăl: „Desigur, în curând”.

În primele zile, am sperat că putem rămâne împreună. Dar Biroul Președintelui a devenit o unitate militară. Președintele și echipa lui lucrează și locuiesc acolo”, a mai spus soția șefului statului.

Prima doamnă a subliniat că ea și copiii au primit ordin să meargă într-un loc sigur, iar de atunci a luat legătura cu soțul ei doar telefonic.

Desigur, războiul nu este ceva ce copiii ar trebui să vadă. Dar ei sunt foarte sinceri și pătrunzători şi nu le poți ascunde nimic. De aceea cea mai bună strategie este adevărul. De aceea discut tot ce se întâmplă cu fiica și fiul meu. Încerc să le răspund la întrebări. Încercăm să vorbim. Pentru că a spune ceea ce doare, a nu-l ține pentru tine, este o strategie psihologică atât de funcțională„, a mai spus Zelenska.

Citeşte şi Olena Zelenska, prima-doamnă a Ucrainei, mesaj emoţionant: „Putem vindeca suferinţa. Aşa că, trebuie să trăim!”