Soţul Cristinei Rus nu se „predă”. Dragoş Bîlteanu încearcă din nou să-și curețe cazierul

Soţul Cristinei Rus nu se "predă". Dragoș Bîlteanu încearcă din nou să-și curețe cazierul după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe termen de încercare de cinci ani.

27 dec. 2022, 10:20
Soţul Cristinei Rus nu se „predă”. Dragoş Bîlteanu încearcă din nou să-și curețe cazierul
Dragoş Bîlteanu încearcă din nou să-și curețe cazierul

Soţul Cristinei Rus nu se „predă”. Dragoş Bîlteanu a atacat, zilele trecute, hotărârea prin care judecătorii i-au respins cererea de reviziuire. „Respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de condamnatul Bîlteanu Dragoș George. Obligă petentul la 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu apel in 10 zile de la comunicare”, este decizia atacată, potrivit Spynews.ro.

Citeşte şi: Cristina Rus, implicată într-un accident rutier în București. Oamenii legii și salvatorii au intervenit de urgență la fața locului

Soţul Cristinei Rus nu se „predă”

Soțul Cristinei Rus și-a încercat norocul și la Curtea Supremă, însă nici acolo n-a avut noroc. „Respinge, ca nefondat, recursul în casație declarat de inculpatul Bîlteanu Dragoş George împotriva deciziei penale nr.1433/A din 29 octombrie 2019 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală, pronunţată în dosarul nr.3797/2/2019 (1825/2019). Obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru recurentul inculpat (avocat Osiceanu-Nicolescu Emilia-Louis), până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 157 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă”, au decis magistrații, anul trecut.

Fostul preşedinte al SIF Banat-Crişana (SIF1) a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire cu rea-credinţă a creditului sau bunurilor societăţii, precum şi pentru trei infracţiuni de manipulare a pieţei de capital.

Dragoş Bîlteanu încheiase un acord de recunoaştere a vinovăției, în condiţiile în care complicele său, Najib El Lakis semnase și el un astfel de acord. Bărbatul a revenit însă asupra înțelegerii cu procurorii, pe care a contestat-o.

În ianuarie 2020, acesta a fost revocat din funcția de administrator al producătorului de hârtie, carton şi ambalaje Vrancart, anunța ziarul Bursa.