Spania extrădează în SUA un fost şef de informaţii militare din Venezuela

Înalta Curte din Spania a anunţat luni că îl va extrăda în SUA pe fostul şef al informaţiilor militare din Venezuela, anulând o decizie anterioară de a refuza cererea, relatează Reuters.

18 nov. 2019, 20:11
Spania extrădează în SUA un fost şef de informaţii militare din Venezuela

Hugo Carvajal, un fost colaborator al liderului socialist decedat Hugo Chavez, este dat în urmărire de autorităţile americane sub suspiciunea de trafic de droguri. El a negat acuzaţiile care îi sunt aduse, potrivit cărora ar fi colaborat cu gherila marxistă Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) pentru a introduce ilegal cocaină în SUA, informează Agerpres

Instanţa a precizat în verdictul scris că „există suficiente dovezi pentru a justifica extrădarea”.

Documentul mai precizează că a existat „un comportament continuat şi organizat în legătură cu traficul de droguri timp de 20 de ani care reprezintă infracţiunea de apartenenţă la o organizaţie criminală şi de colaborare cu o organizaţie teroristă, potrivit Agerpres.

Carvajal a fost arestat de poliţia spaniolă la solicitarea autorităţilor americane în luna aprilie. În septembrie, Înalta Curte a emis verdictul că el ar trebui eliberat şi cererea de extrădarea refuzată.

Media spaniole au relatat săptămâna trecută că el a dispărut şi poliţia spaniolă a confirmat că îl caută, fără a preciza de ce sau de cât timp. Avocatul său nu a putut fi contactat pentru a comenta informaţia.