Spania introduce noi restricţii. Sunt vizaţi fumătorii

Noi măsuri restrictive au fost introduse de luni, 17 august, în anumite regiuni ale Spaniei, printre acestea închiderea discotecilor şi interzicerea fumatului pe stradă, informează AFP, preluată de Agerpres.

RomaniaTV.net
17 aug. 2020, 13:35
Spania introduce noi restricţii. Sunt vizaţi fumătorii

Regiunile care au introdus aceste restricţii sunt Andaluzia (sud), Castilla şi Leon (centru), Galicia şi Cantabria (nord). Aceleaşi restricţii au intrat în vigoare în Rioja (nord) şi în regiunea Murcia (sud-est) încă de duminică. 

Măsurile respective au fost anunţate vineri de către guvernul central, dar revine autorităţilor locale să le pună în aplicare.

Astfel, discotecile şi barurile de noapte urmează să se închidă din nou, iar restaurantele vor avea clienţi doar până la miezul nopţii.

De asemenea, va fi interzis fumatul pe stradă când nu este posibil să se menţină o distanţă cel puţin doi metri faţă de alte persoane, întâlnirile vor fi limitate la zece persoane, iar vizitele la căminele de bătrâni sunt restricţionate.

Citeşte şi Focar la bordel. Ancheta epidemiologică, blocată pentru că cei mai mulţi clienţi nu vor să-şi recunoască escapadele

Aceste măsuri au fost contestate duminică în cadrul unei manifestaţii la Madrid, care a reunit între 2.500 şi 3.000 de persoane, potrivit unui purtător de cuvânt al prefecturii. Protestatarii au strigat „Libertate!” şi au agitat pancarte pe care scria „Virusul nu există” sau „Măştile ucid”. De asemenea, aceştia au reclamat exagerarea cifrelor victimelor pandemiei cu scopul de a justifica restricţionarea libertăţilor, notează AFP.

Mulţi dintre protestatari nu au purtat măşti, obligatorii în spaţiile exterioare în toată Spania.

Guvernul din Ţara Bascilor a decretat luni stare de urgenţă sanitară, care îi va permite să ia măsuri mai severe decât cele din alte regiuni, cum ar fi restricţiile de călătorie pe plan local. Spania este ţara din Europa Occidentală care înregistrează cel mai mare număr de cazuri pozitive la SARS-CoV-2, cu aproape 343.000 de cazuri, şi o medie de 115 cazuri la 100.000 de locuitori de două săptămâni.