Spania îşi deschide graniţele pentru turiştii străini începând din luna iulie

Turiștii străini îşi pot planifica vacanţele în Spania începând din iulie. Până atunci, măsura carantinei impuse celor care trec granița va fi, cel mai probabil, suspendată, a declarat ministrul turismului, Reyes Maroto, citat de Reuters.

RomaniaTV.net
25 mai 2020, 09:12
Spania îşi deschide graniţele pentru turiştii străini începând din luna iulie

Una dintre cele mai lovite țări de coronavirus, Spania, o națiune dependentă de turism, reduce gradual restricțiile, deși a menținut-o pe cea privind carantinarea vizitatorilor, menită să prevină un al doilea val al epidemiei.

Este perfect logic să plănuiești o vacanță de vară pentru a veni în Spania în iulie”, a declarat Reyes Maroto, potrivit sursei citate.

Citeşte şi Ţările europene care relaxează din ce în ce mai multe dintre restricţiile impuse în pandemie

În Spania, relaxarea măsurilor de restricţie este planificată în patru etape. Începând cu 25 mai, aproape toate regiunile din Spania au intrat în faza a doua a relaxării, mai puţin oraşele Madrid şi Barcelona, cele mai afectate de coronavirus, care sunt abia în prima etapă a relaxării.

În prima fază, se deschid bisericile, muzeele şi magazinele, iar accesul în acestea va fi permis doar unei treimi din numărul obişnuit de persoane. Plimbările şi activităţile sportive sunt permise pentru cel mult două persoane, dimineaţa şi seara, pentru cetăţenii cu vârste cuprinse între 14 şi 70 de ani. În restul zilei, în Madrid şi Barcelona, au libertatea de a ieşi la plimbare doar părinţi cu copii şi persoane peste 70 de ani. Ieşirea din casă pentru cumpărături este permisă oricând pe parcursul zilei.