Spartacus&co au băgat în spital mai mulţi poliţişti. Vor avea nevoie de până la şapte zile de îngrijiri medicale

Referatul procurorilor privind arestarea lui Vasile Badea, alias Spartacus Idolu Fetelor, și a altor patru persoane implicate într-un scandal cu poliția în prima zi de Paște arată că scandalagiii au devenit și mai agresivi după sosirea polițiștilor la fața locului.

RomaniaTV.net
22 apr. 2020, 18:58
Spartacus&co au băgat în spital mai mulţi poliţişti. Vor avea nevoie de până la şapte zile de îngrijiri medicale

Potrivit referatului, agresorii ”s-au înarmat cu mai multe obiecte contondente (cozi de lopată, topoare, o coasă, scaune, o sapă)”.

După ce polițiștii au tras focuri de avertisment, aceştia s-au refugiat într-o curte, de unde au început să arunce asupra echipajelor de poliție cu ”pietre, farfurii, bucăți de BCA”.

”În aceste împrejurări au fost răniți trei polițiști, respectiv persoanele vătămate agent de poliție P.M.D., agent de poliție Ș.C.M. și agent de poliție P.M.L. (…), doi dintre aceștia având nevoie de 5-7 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare (…), conform concluziilor preliminare emise de INML”, se arată în referatul procurorilor Parchetului Judecătoriei Sectorului 5.

Citeşte şi Răzbunare pentru SPARTACUS. Poliţiştii, ameninţaţi de un INTERLOP: „Dacă vă prind civili pe stradă, sparg ficaţii în voi!”

În a doua zi de Paşte, Vasile Badea alias Spartacus Idolu Fetelor, Lider Nicușor, Constantin Gigi alias Lider Gigi, Ștefan Stângaciu și Antonio Dincă au fost arestați preventiv pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, a declarat pentru G4Media.ro procurorul Dănuț Puntaru, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 5. Au fost reținute şi două femei, Oradea Badea (soția lui Spartacus) și Gloria Ion, care, ulterior, au fost plasate sub control judiciar.

Arestările au avut loc în urma unui conflict izbucnit în prima zi de Paște, în Rahova, după un apel la 112 care reclama faptul că mai multe familii de romi întoarse din Germania petrec zgomotos. La sosirea echipajelor, romii au devenit violenți. Spartacus, liderul „răscoalei”, amenința, într-un live pe Facebook, că răstoarnă mașinile poliției dacă vin să le strice cheful.

Scandalagiii au susținut, însă, că intervenția polițiștilor a fost brutală și că aceştia i-au amenințat cu pistoale și spray-uri lacrimogene.