Specialiştii bagă frica în români: preţurile vor creşte şi în 2023. Se anunţă o criză economică de proporţii

Conform datelor de la INS, inflaţia a ajuns la 15,9% în luna septembrie şi a provocat noi creşteri de preţuri. Printre produsele care s-au scumpit cel mai mult se numără gazele, zahărul, uleiul, dar şi cartofii.

12 oct. 2022, 19:26
Specialiştii bagă frica în români: preţurile vor creşte şi în 2023. Se anunţă o criză economică de proporţii

Specialiştii bagă frica în români: preţurile vor creşte şi în 2023. Specialiştii susţin că limita preţurilor nu a fost atinsă şi că acestea vor continua să crească şi în 2023. Conform datelor de la INS, zahărul, uleiul sau cartofii aproape că şi-au dublat preţurile, în timp ce alte produse s-au scumpit cu 20-30%!

Citeşte şi: Sfaturi pentru economisire. Ce cheltuieli poţi reduce pentru a face faţă scumpirilor la curent şi gaz

Din păcate pentru români, preţurile vor continua să crească și în 2023, urmând ca inflația să se situeze în continuare la un nivel de două cifre. Astfel, nivelul de trai va continua să se deterioreze, iar victimele sunt în principal familiile cu copii, pensionarii și cei cu salariu minim pe economie, care însumează aproape jumătate din populația țării, anunţă Antena 3.

Există produse care au înregistrat chiar şi scumpiri-record, cum ar fi pâine. „Practic, avem la pâine o creştere mare. 26 % creştere la pâine. N-a mai fost niciodată atât de mare”, a afirmat economistul Adrian Vasilescu.

Citeşte şi: Veşti proaste pentru români, se anunţă un nou val de scumpiri. Cât va costa carnea de porc de Crăciun

De remarcat că, față de septembrie 2021, creșterea prețurilor pentru mărfurile alimentare este de 19%, a mărfurilor nealimentare de 17%, iar serviciile s-au scumpit cu 8%.