Specialiştii din Marea Britanie susţin că tinerii între 20 şi 30 de ani, care nu mai locuiesc cu părinţii, să fie scoşi din izolare

Eliberarea din izolare a tinerilor de 20-30 de ani care nu mai locuiesc cu părinţii ar putea fi cea mai bună idee de a ieşi din blocaj şi a evita o "recesiune extraordinară", susţin specialiştii, potrivit Daily Mail.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 16:06
Specialiştii din Marea Britanie susţin că tinerii între 20 şi 30 de ani, care nu mai locuiesc cu părinţii, să fie scoşi din izolare

Această secțiune a populației – spre deosebire de generațiile mai în vârstă – este, statistic, mai puțin probabil să moară din cauza coronavirusului sau să dezvolte simptome severe.

Citeşte şi: Miss Anglia se reangajează ca medic pentru a ajuta bolnavii cu coronavirus. Bhasha Mukherjee face specializare chiar în pneumologie

La fel ca în multe țări, Marea Britanie este în prezent blocată pentru a încetini răspândirea COVID-19. Cu toate acestea, cercetările au arătat că în prezent nu există „o strategie clară de ieșire” care să arate modul în care țara ar putea reveni la normal.

Specialiştii susţin că adulții tineri ar putea deveni din ce în ce mai neliniștiți și ar putea să renunţe la restricțiile impuse, riscând siguranța publică.

Este de indicat ca adulții tineri care locuiesc cu părinții lor sau cu alte persoane mai în vârstă să rămână în izolare pentru a evita contactarea virusului.

Eliberarea din izolare a celor 2,6 milioane de adulți tineri care lucrează în sectorul privat ar putea susține economia.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu persoanele decedate în urma infecţiei cu coronavirus. Cadavrul, recunoscut de un singur membru al familiei

Motivul izolării este de a salva vieți pe termen scurt„, a declarat economistul și omul de știință comportamental Andrew Oswald de la Universitatea din Warwick.

Dacă este pusă în aplicare, o astfel de politică ar arăta că 4,2 milioane de tineri şi-ar putea relua viața normală zilnică, potrivit datelor de la Oficiul Național de Statistică și Ancheta Anuală a Populației.