Spitale din România, închise din cauza crizei provocate de coronavirus. Recomandările Ministerului Sănătăţii

E alertă în mai multe spitale din România după ce criza provocată de coronavirus a luat amploare. La Spitalul Judeţean Timişoare au fost interzise vizitele în toate secţiile unităţii sanitare, începând de miercuri. De asemenea, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” a intrat preventiv în carantină din cauza coronavirusului.

RomaniaTV.net
26 feb. 2020, 10:00

Reprezentanții Spitalului Județean Timișoara interzic vizitele în secțiile unității sanitare începând de miercuri, 26 februarie, ora 12. Consultațiile în policlinică și spitalizările de zi se desfășoară în regim normal, relatează Tion.

„Având în vedere contextul crizei provocate de coronavirus, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Pius Brînzeu Timișoara a luat decizia de a interzice vizitele pe toate secțiile unității sanitare începând de astăzi, 26 februarie 2020, ora 12:00. Consultațiile în regim de ambulator și spitalizările de zi se desfășoară după programul normal. Facem apel la toti cetățenii să respecte măsurile impuse, acestea fiind luate în vederea protecție atât a pacienților internați în Spitalul Județean cât și a cadrelor medicale care își desfășoară aici activitatea”, au precizat reprezentanții Spitalului Județean Timișoara.

La Spitalul Județean Timișoara au fost expuse afișe cu definiția de caz a bolii precum și instrucțiunile dispuse de Direcția de Sănătate Publică Timiș.

Conducerea celui mai mare spital din vestul ţării îi sfătuiesc pe oameni să respecte recomandările Ministerului Sănătăţii cu privire la coronavirus (Covid-19) pentru a diminua riscul de infectare cu coronavirus.

Spitalul „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, în carantină din cauza coronavirusului

De asemenea, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” a intrat, miercuri, 26 februarie, preventiv în carantină din cauza coronavirusului, potrivit economica.net.

În urma analizei, cu maximă celeritate, a evoluției fenomenului Coronavirus Covid 19 în România, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila”, din dorința de a acorda servicii de sănătate în condiții de maximă siguranță pentru pacienți și pentru personalul propriu, a dispus mai multe măsuri de prevenire a contaminării, măsuri care vor fi adaptate la evoluțiile ulterioare ale acestei amenințări la adresa sănătății publice. 

Anunţul Grupului de Comunicare Strategică despre coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică format la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență a anunţat că „până în acest moment nu există nici un cetățean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19”.

Pentru a preveni răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus, autorităţile susţin că monitorizează permanent situaţia atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

„În acest moment, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la Coronavirus. Le recomandăm cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo. Pentru informații utile, le recomandăm cetățenilor să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, 25 februarie, au fost înregistrate două dosare penale privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate 4 persoane.

Referitor la cetățenii români aflați în zonele afectate din Italia, precizăm că în regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetățeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000″, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Ce trebuie să faceţi ca să vă feriţi de CORONAVIRUS

Spălați-vă mâinile de multe ori;

Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;

Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;

Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;

Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;

Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;

Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;

Produsele „MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;

Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;

Animalele de companie nu transmit coronavirus.

Citeşte şi: Cine este italianul diagnosticat cu coronavirus după o vizită în România. Care a fost traseul lui. Primele imagini cu italianul în ţară