Spitalul Judeţean Piteşti s-ar putea închide. 27 de oameni, infectaţi cu coronavirus de un chirurg bolnav

Spitalul Judeţean Piteşti, cea mai mare unitate medicală din judeţul Argeş, s-ar putea închide, după ce 27 de persoane de la secţia de chirurgie vasculară au fost infectate cu noul coronavirus. Pacientul zero ar fi un medic care a continuat să profeseze, deşi avea simptomele specifice COVID-19. 

RomaniaTV.net
20 apr. 2020, 09:02
Spitalul Judeţean Piteşti s-ar putea închide. 27 de oameni, infectaţi cu coronavirus de un chirurg bolnav

În aceste condiţii, este posibil să fie schimbată conducerea unităţii medicale cu una militară.

Scandal la Spitalul Judeţean Piteşti. Un medic infectat cu noul coronavirus a intrat în contact cu zeci de pacienţi

Cel mai grav este faptul că au apărut infectări si pe alte secţii. Patru asistente şi două infirmiere care lucrează în trei secţii din cadrul Spitalului Judeţean Piteşti. Cea mai gravă situaţie este la Terapie Intensivă, acolo unde o asistentă a fost infectată, conform Antena3.

Duminică, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat decesul unui bărbat de 68 de ani din judeţul Argeş. Acesta a fost mutat la Spitalul din Mioveni, după ce s-a obţinut confirmarea că este infectat cu noul coronavirus. Bărbatul era pacientul medicului vascular Felix Sârboiu, fiind contact direct al cadrului medical, conform sursata.ro.

Argeșeanul a fost confirmat pozitiv în data de 15 aprilie și a decedat ieri. Avea si alte afecțiuni, printre care diabet zaharat de tip II, o boală cronică renală fiind dependent de dializă, o amputație la piciorul stâng și în trecut o gangrenă la piciorul drept, HTA, AVC ischemic acut recent cu hemiplegie stg, dar și bronhopneumonie.

Şi la Spitalul de la Călineşti, acolo unde lucrează soţia doctorului au fost testaţi peste 80 de oameni.

Prefectul de Argeş a anunţat că vor fi testate toate cadrele medicale, dar şi toţi pacienţii din cadrul Spitalului Judeţean de Ugenţă. 1600 sunt doar cadre medicale.

Scandal în Bucureşti, mascaţii au intervenit cu focuri de armă şi gaze lacrimogene la o petrecere în stradă în zona Rahova VIDEO