Spitalul Judeţean Suceava, închis pentru dezinfecţie. Va fi folosit exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus

Tot personalul Spitalului Judeţean din Suceava va intra în carantină, iar unitatea va închisă pentru a fi dezinfectată după ce 52 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Ulterior, Spitalul Judeţean Suceava va fi folosit pentru tratarea cazurilor de coronavirus, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru. 

RomaniaTV.net
23 mart. 2020, 15:07
Spitalul Judeţean Suceava, închis pentru dezinfecţie. Va fi folosit exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus

52 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Suceava au fost infectate cu coronavirus, iar doi pacienţi internaţi acest spital, infectaţi şi ei cu COVID-19, au murit.

În aceste condiţii, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a anunţat, luni, la Digi 24, că spitalul judeţean din Suceava va fi închis timp de 48 de ore pentru dizinfecţie și toți medicii din spital vor fi puși în izolare. După dezinfecţie, spitalul din Suceava va fi folosit exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus.

Pacienții internați în prezent la Suceava pentru alte afecțiuni vor fi transferați la alte spitale din zonă.

Pentru a acoperi deficitul de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Suceava vor fi trimiși medici din alte spitale din regiune.

 

Spitalul Municipal Rădăuţi preia urgenţele medicale la nivelul judeţului Suceava

„Tot ceea ce înseamnă urgenţe medicale la nivelul întregului judeţ vor ajunge la Spitalul Municipal Rădăuţi. Am purtat discuţii cu DSP Suceava şi cu Serviciul de Ambulanţă care m-a anunţat că ambulanţele sunt pe drum către Spitalul Municipal Rădăuţi. În momentul de faţă avem stocuri de materiale care ne pot asigura funcţionarea în condiţiile care tocmai s-au modificat pentru un termen mai scurt decât termenul care era anterior, pentru aproximativ o săptămână, zece zile”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Rădăuţi.

 

52 de cadre medicale de la Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava au fost infectate cu noul coronavirus. În acelaşi spital, doi pacienţi infectaţi cu coronavirus au murit, potrivit unui comunicat la Grupului de Comunicarea Strategică. Spitalul va fi închis şi dezinfectat. 

Cadrele medicale infectate cu coronavirus sunt din secţiile de Cardiologie, Medicina Internă, Boli Infecțioase, Gastro,  Dializă, Neorologie, ORL, UPU și ATI, potrivit monitorulsv.ro.

În afara acestor cadre medicale pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus mai sunt și alți medici și asistenți medicali în autoizolare după ce au venit în contact cu colegi sau alți pacienți bolnavi.

Citeşte şi: Al cincilea deces al unui pacient cu coronavirus în România: Un bărbat de 71 de ani din Suceava

Conducerea Spitalului de Urgenta din Suceava a anunţat că „de la apariția primelor cazuri de COVID-19 în România, spitalul nostru a făcut toate eforturile și a luat toate măsurile care au fost posibile pentru pregătirea unității medicale față de cazurile de infectare cu noul coronavirus: intervenții de ordin investițional în secțiile de Boli Infecțioase și Pneumologie, pregătirea spațiului pentru linia de analiză a probelor, achiziția echipamentelor și a materialelor necesare secțiilor pentru a fi protejate în fața virusului, în condițiile de dificultăți majore create de furnizorii care se aprovizionau din China”.

„Din păcate, ne-am confruntat atât cu cazuri nedeclarate în privința istoricului de călătorie sau a contactelor cu persoane venite din zone de risc, cât și cu o criză mondială în ceea ce privește echipamentele de protecție, situație care nu este specifică Spitalului Județean Suceava, ci tuturor spitalelor din lume, la această oră. Nu a fost neglijență din partea noastră, am făcut tot ce am putut și am achiziționat toate materialele de protecție pe care le-am găsit pe piață. Unii dintre furnizori nu au mai răspuns, alții au reziliat contractele deoarece nu mai aveau de unde să se aprovizioneze. Am căutat permanent soluții, în condiții de resurse limitate. Este un război global cu noul coronavirus și în această luptă efortul trebuie să fie comun. Nici cetățeanul, nici spitalul nu poate să lupte singur. Vom reuși doar împreună. În contextul situației generate de pandemia de coronavirus – COVID – 19, principala noastră preocupare rămâne grija pentru pacienți și personalul medical. Ne dorim ca toți pacienții să fie în siguranță și să beneficieze de cele mai bune condiții de diagnostic și tratament”, se arată în comunicatul semnat de Comitetul Director al spitalului.