Spitalul Universitar, amendat cu 20.000 de lei, în cazul pacienţilor decedaţi şi abandonaţi pe holuri

Publicat: Luni, 20 Ianuarie 2020 13:17 // Actualizat: Luni, 20 Ianuarie 2020 13:30 // Sursa: romaniatv.net

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost amendat cu suma de 20.000 de lei pentru modul în care s-a ocupat de "manipularea pacienţilor decedaţi", în acelaşi caz a fost amendată şi o asistentă medicală cu suma de 1.000 de lei, conform Ministerului Sănătăţii.

"Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București au finalizat controlul la Spitalul Universitar de Urgență București, ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini privind manipularea pacienților decedați. Echipa de inspectori a constatat că imaginile apărute corespund realității, brancarda cu pacientul decedat a fost amplasată de către o asistentă medicală, într-un loc neadecvat, pe o scară de evacuare în caz de incediu”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

În urma neregulilor constate, inspectorii sanitari au amendat Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti cu suma de 20.000 de lei, în timp ce asistenta care a abandonat brancarda cu pacientul decedat, într-un spaţiu neadecvat, a fost amendată cu suma de 1.000 de lei. În plus, conducerea spitalului trebuie să amenajeze, în termen de 30 de zile, un spaţiu special pentru pacienţii decedaţi.

Citeşte şi: Foto: Pacient mort şi abandonat pe holurile Spitalului Universitar de Urgenţă. Imagini publicate de deputatul USR Emanuel Ungureanu

„De asemenea, conducerii SUUB i s-a pus în vedere ca, în termen de 30 de zile, să identifice și să amenajeze un spațiu special pentru pacienții decedați, precum și să revizuiască procedura de manipulare a pacienților decedați, cât și să instruiască personalul medical care se ocupă de astfel de situații”, se precizează în comunicatul MS.

 Deputalul USR Emanuel Ungureanu a publicat mai multe imagini în care apare un cadavru pe un hol al Spitalului Universitar din Bucureşti- Acesta a adăugat faptul că acest lucru este o practică uzuală şi că pacienţii decedaţi "sunt abandonaţi cu orele pe scările interioare". Conducerea spitalului nu a negat acuzaţiile, declarând faptul că incidentul va fi verificat, iar vinovaţii vor fi pedepsiţi.
 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amendă Bucureşti deces pacient spital spitalul universitar din bucureşti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8332
RON
29 Mar
noapte 7 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H