Sportul care l-a făcut pe Cosmin Olăroiu să uite de fotbal. „E fascinant, abia aştept să ajung la antrenament. Nu credeam că există un sport atât de profund, de analitic” VIDEO

Cosmin Olăroiu a fost invitat la Podcast-ul lui Damian Drăghici, în care a făcut dezvăluiri din viaţa personală, vorbind despre copilărie şi viaţa dincolo de terenul de fotbal.

11 nov. 2021, 22:39
Sportul care l-a făcut pe Cosmin Olăroiu să uite de fotbal. „E fascinant, abia aştept să ajung la antrenament. Nu credeam că există un sport atât de profund, de analitic” VIDEO

Cosmin Olăroiu este una dintre poveştile de succes al fotbalului românesc. Multimilionar devenit faimos în Asia şi Orientul Mijlociu, Oli a dezvăluit că la baza performanţelor sale sportive stă dezvoltarea personală, la care lucrează în fiecare zi.

„Percepţia mea despre viaţă, sport şi fotbal s-a schimbat în Coreea de Sud. Dacă până atunci pentru mine fotbalul era o pasiune, care îmi permitea să fac anumite lucruri, să mă distrez, când am văzut disciplina şi educaţia de acolo, m-a făcut să văd altfel lucrurile. Când am fost la primul antrenament am avut impresia că atunci m-am apucat de fotbal, pentru că nu înţelegeam ce fac. Ei făceau tot felul de exerciţii psiho-cinetice, pe culori, exerciţii de coordonare pe care nu le făcusem niciodată”, a povestit Olăroiu la Podcastul lui Damian Drăghici.

Citeşte şi Ceasul de peste 150.000 de euro care i-a fost furat lui Cosmin Olăroiu în Italia, acum o lună şi jumătate, a fost recuperat în Dubai

Deşi fotbalul i-a dat totul, el a dezvăluit că este atras în prezent de un alt sport. „Acum fac şi un alt sport, pe care îl recomand tuturor. Eu sunt fascinat, îmi doresc atât de mult să ajung la antrenament, de fiecare dată, pentru că descoperi acolo nişte lucruri despre care credeai că nici nu pot exista. Fac Bazilian Jiu-Jitsu, e şah absolut. În fotbal nu există atâta strategie câtă există în sportul ăsta. Trebuie să ai tehnică, să ştii să treci dintr-un procedeu într-altul, să ai tranziţii. Trebuie să gândeşti în permanenţă, tu în permanenţă trebuie să ştii ce urmează. Eu când ajung acasă încep să mă gândesc: din procedeul ăsta trebuie să trec în ăsta, ce am făcut, cum am făcut. Nu credeam că există un sport atât de profund, de analitic„, a mai spus antrenorul.

Totodată, el a dezvpluit că este o persoană credincioasă: „Una dintre condiţiile esenţiale ca să evoluezi în viaţă este să fii credincios. Am avut momente foarte grele în viaţă, dar mulţumesc lui Dumnezeu că am avut puterea de a duce lucrurile către ce am vrut eu să fac în viaţă”.

Citeşte şi Cosmin Olăroiu, umilit de medicii de la „Victor Babeş”. Cum l-au tratat după ce le-a trimis mâncare, gratis, timp de trei luni

Despre perioada copilăriei, Oli îşi aminteşte: „Eram cel mai mic şi făceam fel şi fel de prostii, mi-am luat în copilărie porţia de bătaie. Când provii dintr-o familie simplă, educaţia e mult mai sănătoasă, pentru că ştii că totul începe cu Nu. Nu ai voie să faci aia, nu ai voie să iei, nu ai voie să ceri, nu ai voie să mânânci de la ăla, aşa era. Orice, nu aveam voie, nu trebuia să deranjăm. Noi nu trebuia să părem săraci, trebuia doar să fim”.

Întregul podcast poate fi vizionat mai jos: