Stănişoară: Cine vrea să conducă PNL trebuie să convingă că aplică principiile liberale în folosul românilor

Vicepreşedintele executiv al PNL Mihai Stănişoară consideră că persoanele care aspiră să conducă destinele politice ale liberalilor trebuie să dovedească faptul că pot aplica principiile liberale pentru rezolvarea nevoilor cu care se confruntă românii.

RomaniaTV.net
05 iun. 2014, 09:19
Stănişoară: Cine vrea să conducă PNL trebuie să convingă că aplică principiile liberale în folosul românilor

„Cum putem recâştiga voturile românilor care cred în valorile liberale? Această întrebare ar trebui să fie preocuparea de căpătâi a fiecărui politician care se consideră liberal. Unul dintre răspunsuri este reprezentat de întoarcerea la esenţa liberalismului, a politicilor de dreapta. Cred că am ajuns la momentul în care este obligatoriu să punem în dezbatere modul în care putem aplica concret, rapid şi eficient aceste principii în societatea românească, în rezolvarea dificultăţilor pe care românii le întâmpină. (…) Fiecare cetăţean care iubeşte libertatea şi prosperitatea, adică simte şi gândeşte liberal, ne va auzi, ne va crede şi va veni către noi. De aceea, consider că este obligatoriu ca persoanele care aspiră să conducă destinele politice ale liberalilor trebuie să dovedească că sunt în stare să promoveze credibil toate aceste valori”, spune Stănişoară.

Liberalul subliniază faptul că, în opinia sa, numai în acest mod PNL poate primi votul de încredere al românilor, adăugând că este nevoie de onestitate în declaraţii şi de o mentalitate de învingător.

„Consider că este nevoie de mult mai mult liberalism în societatea noastră, fie că vorbim de nivelul de economia de piaţă, de libera-iniţiativă individuală, de drepturile cetăţeneşti, inclusiv cele politice. (…) Am convingerea că majoritatea cetăţenilor, cu mult peste numărul celor care au venit recent la vot, împărtăşesc valorile liberale. Spun acest lucru fiind conştient că românii îşi doresc, în fapt, un stat care să îi sprijine în dorinţa lor de prosperitate, libertate, realizare individuală şi participare activă la viaţa comunităţii din care fac parte”, mai afirmă Mihai Stănişoară.

Vicepreşedintele executiv al PNL susţine că numeroşi politicieni liberali aleg, de multe ori, un discurs steril atunci când se adresează electoratului.
„Numai politicienii liberali care doresc performanţă şi succes pentru partidul lor au mai rămas credibili în demersul de a-i convinge pe cetăţeni că toate aceste năzuinţe vor fi preţuite şi apărate ceas de ceas, zi de zi. (…) Fiecare dintre noi, liberalii, trebuie să fim determinaţi ca aceste principii, principii de oameni care doresc binele semenilor, să fie rostite cu glas tare, ferm şi convingător în piaţa publică. Şi apoi, obligatoriu, să ne întrebăm, fiecare dintre noi, cum vom face să nu îi dezamăgim pe români”, conchide liberalul, potrivit sursei citate.