Stare de urgenţă la Ferguson. O nouă noapte de violenţe după comemorarea morţii lui Michael Brown

Starea de urgență a fost decretată luni în comitatul Saint Louis după ce un adolescent, inculpat pentru a fi deschis focul asupra unor polițiști, a fost grav rănit duminică la sfârșitul unei manifestații la Ferguson (centrul Statelor Unite), informează AFP și Reuters.

RomaniaTV.net
11 aug. 2015, 09:55
Stare de urgenţă la Ferguson. O nouă noapte de violenţe după comemorarea morţii lui Michael Brown

Poliția a arestat mai multe persoane la Ferguson, unde ciocnirile între protestatari și polițiști au continuat în noaptea de luni spre marți, în pofida instituirii stării de urgență după violențele izbucnite în acest oraș american din statul Missouri în timpul unei manifestații organizate duminică în memoria lui Michael Brown, un tânăr de culoare ucis în urmă cu un an de un polițist alb, relatează AFP.

Un adolescent de culoare a fost inculpat după ce a tras asupra polițiștilor. El a fost rănit grav de ofițerii care au ripostat la focurile de armă trase de el și se află în continuare în spital, unde a fost dus ‘în stare critică’.

Focuri de armă la comemorarea din Ferguson, unde un tânăr de culoare a fost ucis în urmă cu un an VIDEO

Ciocnirile au continuat în noaptea de luni spre marți, poliția confruntându-se cu grupuri de protestatari pe străzile din acest oraș din Missouri (centrul SUA) unde moartea lui Michael Brown în urmă cu un an a provocat revolte rasiale.

Manifestanții au bătut tobele și au scandat sloganuri, au aruncat cu sticle și pietre în polițiști, care au folosit sprayuri lacrimogene și au arestat mai multe persoane.

‘Polițiștii sunt vizați de pietre și de sticle. Vom continua să sprijinim libertatea de exprimare, însă agitatorii care nu răspund la apelurile de a se dispersa riscă să fie arestați’, a avertizat pe Twitter departamentul de poliție din comitatul Saint Louis, care ține de Ferguson.

Aceste ciocniri au avut loc după violențele care au determinat autoritățile să declare stare de urgență în oraș.

Un schimb de focuri a izbucnit duminică după o manifestație de omagiere a lui Michael Brown. Un tânăr de 18 ani, Tyrone Harris, a fost acuzat pentru atacarea și rănirea unui agent de poliție, atac armat și focuri trase asupra unui vehicul, înainte de a fi rănit cu focuri de armă de trei polițiști care au ripostat.