Starea de sănătate a lui Liviu Dragnea s-a agravat în puşcărie. Avocata: Are mai multe hernii la nivelul coloanei

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, susţine că starea de sănătate a politicianului s-a agravat în puşcărie, având mai multe hernii la coloană. De asemenea, aceasta a precizat că Liviu Dragnea a fost pedepsit pentru interviul acordat Ancăi Alexandrescu, fiind anchetat disciplinar.

RomaniaTV.net
10 sept. 2020, 06:44
Starea de sănătate a lui Liviu Dragnea s-a agravat în puşcărie. Avocata: Are mai multe hernii la nivelul coloanei

„Clientului meu i s-a agravat starea de sănătate în ultimele trei luni, urmare a unor decizii injuste luate la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, respectiv a Penitenciarului Rahova. Înţeleg să fac această declaraţie pentru a atrage atenţia public asupra unor consecinţe care pot deveni ireversibile. Afecţiunile clientului meu erau cunoscute public cu mult înaintea începerii executării pedepsei privative de libertate, fiind cunoscut că a fost luată în calcul o operaţie mai amplă. Domnul Liviu Dragnea are mai multe hernii la nivelul coloanei, o parte aflate în zona cervicală şi o parte în zona lombară. La sosirea acestuia în penitenciar, a prezentat la controlul medical documentele care atestă această condiţie medicală. De asemenea, pe parcursul detenţiei, acesta a beneficiat de tratament cu medicamente antiinflamatoare, pentru a ameliora durerile cauzate de herniile multiple, însă nicio măsură nu a fost luată pentru a preveni agravarea acestora”, a spus Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, în stare gravă în închisoare: „Are dureri imense şi aşteaptă să i se permită să se opereze!”

Ea a precizat că Dragnea a cerut conducerii Penitenciarului Rahova să-i aprobe efectuarea unui consult la un spital de ortopedie, însă nu a primit niciun răspuns.

„În urmă cu aproximativ trei luni, înainte de convorbirea online privată, făcută publică ulterior, domnul Dragnea a făcut o cerere către Departamentul medical, prin care solicita să fie programat la un consult la Spitalul de Ortopedie Foişor, deoarece durerile din zona lombară se agravaseră, coborau pe picior, acesta fiind un simptom care semnala agravarea acestui diagnostic. Acesta a menţionat clar în cerere că doreşte ca toate costurile care vor exista ca urmare a acestui consult şi a analizelor să fie suportate de către dânsul. Cererea domnului Dragnea a fost aprobată de către Departamentul medical, programarea a fost stabilită, hârtiile au fost trimise la conducerea unităţii de detenţie, pentru a organiza transportul acestuia la consult. Domnul Dragnea nu a fost transportat la spital nici până astăzi, neprimind niciun fel de explicaţie în acest sens”, a arătat avocata.

Flavia Teodosiu a mai spus că, după ce Dragnea a avut „convorbirea online privată” cu Anca Alexandrescu, o comisie de disciplină din penitenciar l-a sancţionat cu suspendarea dreptului de a primi şi de a cumpăra bunuri pentru o perioadă de o lună, dar şi suspendarea dreptului de a munci, pentru o perioadă nedeterminată.

„După convorbirea online pe care a avut-o și care a fost făcută publică, i s-a comunicat că nu va mai fi scos la muncă, fără să i se dea o explicație în acest sens. Situația se menține, din păcate, și astăzi. Explicațiile au venit după câteva zile, i-a fost comunicat că penitenciarul s-a autosesizat cu privire la convorbirea online și a fost declanșată o anchetă”, a mai spus Flavia Teodosiu.

Citeşte şi: Liviu Dragnea „plăteşte” încă pentru interviul din iunie. De două luni iese afară doar o oră pe zi

Codrin Ştefănescu, fost secretar general al PSD şi unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, a transmis pe Facebook un mesaj membrilor social-democraţi, dar şi susţinătorilor, în care afirmă că fostul preşedinte al partidului este pedepsit pentru interviul acordat presei în luna iulie şi nu este lăsat să se opereze la coloană, deşi are dureri groaznice.