Stareţul mănăstirii lui Iustin Pârvu, ajutor pentru eleva violată: Un suflet nu poate fi lăsat aşa

Ajutor pentru victima celor şapte violatori de la urmaşul părintelui Iustin Pârvu. Stareţul mănăstirii Petru Vodă va trimite un preot să o consilieze pe elevă şi să o ajute, dacă este nevoie. Părintele se roagă pentru ea şi a îndemnat pe toţi credincioşii să facă acelaşi lucru. Stareţul a avut şi un mesaj pentru cei şapte violatori: să-şi recunoască greşeala în faţa victimei lor.

RomaniaTV.net
26 iul. 2015, 13:36
Stareţul mănăstirii lui Iustin Pârvu, ajutor pentru eleva violată: Un suflet nu poate fi lăsat aşa

Stareţul Hariton Negrea a declarat că nişte rude ale victimei violului de la Vaslui au cerut ajutor pentru ca eleva să vorbească cu un preot.

Citeşte şi: Protopopul de Vaslui îndeamnă la cumpătare în cazul elevei violate din Vaslui

„Dacă este nevoie ca acea fată să vorbească cu un preot care să-i confere încredere şi care să îi ofere o mai mare apropiere faţă de Dumnezeu, în mod sigur vom trimite acolo un preot.

Cerem binecuvântare de la arhiereul nostru al locului, de la protopopul din zonă. Totul în folosul sufletesc al acelei persoane. Se face tot efortul ca să ajutăm. Rudele au cerut un ajutor prin intermediul unor părinţi care au fost acolo în zonă şi o cunosc (…)

Vom oferi sprijin sufletesc cu rugăciunea, cu spovedania şi cu ce ne mai luminează şi pe noi Dumnezeu. Un suflet nu poate fi lăsat aşa„, a declarat stareţul, pentru România TV.

Totodată, omul bisericii a menţionat că cei 7 violatori ar trebui să-şi ceară iertare în faţa lui Dumnezeu şi de la victima lor.

Citeşte şi Răsturnare de situaţie în cazul imaginilor cu fata violată de la Vaslui

„Cei şapte violatori la rândul lor trebuie se reculeagă în faţa lui Dumnezeu, ei să se spovedească la un preot duhovnic şi să-şi recunoască greşeala lor în faţa lui Dumnezeu, în faţa conştiinţei proprii şi în faţa persoanei faţă de care au greşit”, a mai precizat stareţul mănăstirii, Hariton Negrea.

În ziua de 10 noiembrie 2014, în jurul orei 19,00, victima s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu doi dintre tineri, care s-au oferit să o conducă acasă cu mașina. Cei doi tineri au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localității Văleni, unde și-au mai chemat alți patru prieteni care au întreținut raporturi sexuale cu victima împotriva voinței acesteia.

Ulterior, tinerii s-au deplasat pe un alt câmp, din apropierea localității Moara Domnească, unde a mai fost chemat un tânăr care a forțat victima să întrețină raporturi sexuale.