Statele Unite vor fi în alertă generală la 9 noiembrie, în cadrul unui test naţional

Statele Unite vor fi în alertă generală la 9 noiembrie, timp de trei minute, dar va fi vorba doar despre un test, primul la nivel naţional, iar autorităţile, preocupate de o eventuală reacţie de panică, au început să-şi pregătească cetăţenii, relatează AFP.

RomaniaTV.net
04 nov. 2011, 08:48
Statele Unite vor fi în alertă generală la 9 noiembrie, în cadrul unui test naţional

„Cerem fiecăruia să transmită mesajul vecinilor, colegilor de muncă, prietenilor, familiei. Amintiţi-vă: fără panică, este doar un test”, afirmă agenţia americană pentru gestionarea crizelor (FEMA), pe site-ul său.

Agenţia, în coordonare cu Departamentul pentru Securitate Internă şi agenţiile federale, va lansa la 9 noiembrie, la ora locală 14.00 (21.00, ora României), un mesaj de alertă generală cu privire la o situaţie de urgenţă (alertă meteorologică, răpirea unui copil etc.) pentru a testa sistemul.

Un mesaj a început să circule în asociaţiile de cartier sau ale părinţilor elevilor, potrivit căruia „poliţia şi serviciile de intervenţie locale sunt preocupate de o eventuală mişcare de panică”.

„Alerta de la televiziune ar putea să nu indice că este vorba despre un test”, adaugă mesajul, conform căruia „există temeri că lipsa explicaţiilor va genera panică. Transmiteţi mesajul familiei şi prietenilor pentru a şti că este un test”.

Teste de alertă au loc adesea la nivel local sau la nivelul statelor americane, dar aceasta este prima dată când va avea loc un test naţional.