Statul n-a recuperat niciun leu de la Relu Fenechiu. BMW-ul nu i-a fost confiscat deoarece „nu a fost reperat în trafic”

Au trecut mai bine de doi ani de la condamnarea fostului ministru liberal Relu Fenechiu în Dosarul Transformatorul, dar prejudiciul de aproape 5,7 milioane de lei nu a fost recuperat. Fenechiu execută în acest moment o pedeapsă de 5 ani de închisoare, după ce Curtea Supremă l-a condamnat pentru complicitate la abuz în serviciu pentru prejudicierea Electrica Moldova.

11 mai 2016, 17:54
Statul n-a recuperat niciun leu de la Relu Fenechiu. BMW-ul nu i-a fost confiscat deoarece „nu a fost reperat în trafic”

Sarcina recuperării prejudiciului a căzut pe umerii lichidatorului judiciar, compania Sierra Quadrant. Potrivit site-ului romaniacurata.ro, lichidatorul a angajat două birouri de executori judecătoreşti ca să îi execute silit pe condamnaţii din Dosarul Transformatorul.

Fenechiu susţine că unele dintre bunurile sale au fost dobândite în timpul căsătoriei aşa că partea soţiei nu ar putea fi executată şi confiscată. Procesul de partaj dintre Relu Fenechiu şi soţia lui, Mariana Daniela, se judecă la Judecătoria Iaşi şi are termen pe 19 mai. Până atunci, executarea silită demarată de executorul judecătoresc a fost suspendat, scrie sursa citată.

Citeşte şi Relu Fenechiu nu vrea să plătească prejudiciul. Fostul ministru îşi vrea transformatoarele înapoi

Fostul ministru s-a căsătorit pentru a treia oară în 2007 şi a făcut nuntă la un castel din Austria. În 2011, procurorii au pus sechestru pe un BMW cumpărat cu aproape 50.000 de euro şi trei imobile din Iaşi ale fostului deputat şi ministru liberal.

Citeşte şi Relu Fenechiu, detalii despre viaţa din închisoare: Cu ziare la cafea şi pui la rotisor

În ultima sa declaraţie de avere, din martie 2014, Relu Fenechiu spunea că deţine şase terenuri intravilane în Iaşi, Dărmăneşti, Abrud şi Roşia Montana, un apartament, trei case de locuit şi două de vacanţă, plus trei maşini, un BMW, un Mercedes şi un Hyundai, o colecţie de bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 80.000 de euro şi dividende de aproape 1 milion de lei, mai scriu cei de la România Curată.

Potrivit executorilor judecătoreşti, nici măcar BMW-ul fostului ministru nu a putut fi confiscat întrucât „nu a fost identificat în trafic de lucrătorii Poliţiei Rutiere”.