Statul scoate pe piață o bucată valoroasă din Ferma Regală Băneasa

Statul scoate pe piață o bucată valoroasă din Ferma Regală Băneasa, confiscată de la Remus Truică și Prințul Paul al României. Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a inițiat procedura de reutilizare a unui teren de 12,7 hectare din nordul Bucureștiului.

24 iun. 2022, 14:31
Statul scoate pe piață o bucată valoroasă din Ferma Regală Băneasa
Statul scoate pe piață o bucată valoroasă din Ferma Regală Băneasa

Statul scoate pe piață o bucată valoroasă din Ferma Regală Băneasa. Procurorii susțin că terenul retrocedat ar fi fost subevaluat de 5 ori, deși se află într-una dintre cele mai râvnite zone de pe harta imobiliară a Bucureștiului.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, în dosarul Ferma Băneasa, „restabilirea situației anterioare săvârșirii infracțiunilor“, respectiv confiscarea terenurilor fostei Ferme Regale Băneasa și a pădurii Fundu Sacului din Snagov.

Citeşte şi: UPDATE Miliardarul israelian Beny Steinmetz, condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa, capturat pe aeroportul din Atena şi apoi eliberat

Statul scoate pe piață o bucată valoroasă din Ferma Regală Băneasa

Cel mai valoros teren, parte a fostei Ferme Regale Băneasa, are o suprafață de 127.138 de metri pătrați și, după confiscare, a fost evaluat la 35 de milioane de euro, potrivit Profit.ro. Până la începutul lunii august, Guvernul are posibilitatea să dea terenul în folosință gratuită unor asociații sau fundații, precum și Academiei Române, pentru a fi utilizat în scop social, de interes public. Dacă  procedura de reutilizare sau de transmitere cu titlu gratuit a terenului nu este inițiată până la 1 august 2022, ANAF este obligată să îl scoată la licitație.

Terenul este amplasat într-o zonă în plină dezvoltare, în care se pregătește construcția a mii de apartamente și unde prețurile de vânzare a locuințelor noi sunt în jurul a 1.600 – 1.700 euro/metru pătrat. Doar în zona Petrom City sunt în diverse etape de dezvoltare o serie de ansambluri rezidențiale cu un total de peste 4.000 de apartamente. Asocierea dintre constructorul Bog`Art și omul de afaceri de origine siriană Omar Akili, plus asocierea dintre Dan Șucu și dezvoltatorul imobiliar Redport, controlat de avocatul Cosmin Savu-Cristescu, lucrează la un proiect amplu care va acoperi peste 7 hectare în jurul Petrom City cu peste 2.000 de apartamente și spații comerciale.