UPDATE STB informează că nu va reduce numărul de autobuze de luni, dar măsura probabil se va lua în zilele următoare

O ştire conform căreia STB ar reduce parcul auto cu 20% începând de luni a circulat intens pe internet duminică, dar compania a emis un comunicat prin care dezminte informaţia.

RomaniaTV.net
15 mart. 2020, 16:22
UPDATE STB informează că nu va reduce numărul de autobuze de luni, dar măsura probabil se va lua în zilele următoare

UPDATE ora 19:00 – Directorul STB, Adrian Creci, a oferit o declaraţie pentru Mediafax, în care susţine că sigur se va diminua parcul auto, dacă nu se va opri în totalitate transportul public prin decretul stării de urgenţă.

„Mâine o să luăm o hotărâre, dar dacă până acum luam noi o hotărâre de capul nostru, acum așteptăm și decretul acesta, să vedem ce o să fie, pentru că după unele variante s-ar putea ca întreg transportul public să fie oprit în București, cu totul. O să așteptăm până mâine să vedem ce se emite la nivel național. Dacă nu se referă la transportul public acest decret, noi vom micșora. Mă voi sfătui cu doamna primar, să vedem. Dar nu mai mult de 20%. Nu o să fie o reducere spectaculoasă. Nu se va simți”, a declarat directorul STB.

Klaus Iohannis a decretat sâmbătă starea de urgenţă, cu începere efectivă de luni, dar întregul set de măsuri care vor intra în vigoare nu a fost comunicat încă, astfel că apar tot mai multe speculaţii.

Una dintre informaţiile care au fost vehiculate duminică în spaţiul online a fost aceea că STB ar urma să reducă parcul auto, începând de luni, cu 20%. Compania municipală a reacţionat rapid şi a emis o dezminţire. Cu toate acestea, rămâne valabilă recomandarea evitării drumurilor care nu sunt absolut necesare şi, pe cât posibil, cetăţenii să evite spaţiile aglomerate, printre care se numără şi mijloacele de transport în comun. 

„STB SA iese dimineata cu parcul normal. Pana la aceasta ora nu s-a decis nimic. Dupa declararea Starii de urgenta, in functie de ceea ce scrie in Decret, vom lua masurile necesare, in conformitate cu decizia forurilor de decizie”, au transmis reprezentanţii STB pentru Economica.net.

 

Citeşte şi: Stare de urgenţă în România. Marcel Vela: „Evitaţi deplasările care nu sunt necesare”