Steaua fără „casă”. FRF închide naţional Arena, Gigi Becali caută variante

Naţional Arena va găzdui pe 9 mai finala Europa League, iar UEFA a cerut Federaţiei şi Primăriei Capitalei să conserve gazonul, pentru a nu apărea neplăceri, ca la jocul inaugural, România - Franţa. Astfel, Steaua se trezeşte în situaţia de a nu avea unde juca din martie.

RomaniaTV.net
30 ian. 2012, 17:57
Steaua fără „casă”. FRF închide naţional Arena, Gigi Becali caută variante

Încă din noiembrie anul trecut oficialii UEFA au anunţat că începând de la 1 martie Naţional Arena va trebui închisă, pentru ca gazonul să fie protejat în vederea finalei Europa League şi pentru a fi puse la punct şi alte deficienţe descoperite de inspectorii forului european.

În aceste condiţii, odată cu venirea primăverii, Steaua rămâne fără un stadion pe care să-şi poată disputa meciurile de pe teren propriu, după ce ultimele partide din toamnă le-a jucat pe cea mai nouă şi modernă arenă din Capitală.

Înainte de sărbători, Gigi Becali a avansat în repetate rânduri varianta întoarcerii în Ghencea, însă lucrurile au rămas la stadiul de vorbe. Deşi finanţatorul stelist speră să-i convingă pe cei de la UEFA să-şi schimbe decizia, având în vedere faptul că echipa este angrenată în continuare în Europa League, este puţin probabil ca planul lui să reuşească, în condiţiile în care gazonul va trebui mai mult ca sigur refăcut, după ce la ultimele jocuri a dat din nou semne de slăbiciune, iar acum peste el s-a aşternut un strat gros de zăpadă. „Nu poate UEFA să-mi zică mie ce să fac cu un bun al meu, să-mi interzică să intru în casa mea, la mine în ţară”, este principiul după care se ghidează Becali, care a primit totuşi invitaţia de a juca la Cluj, pe Cluj Arena, unde îşi dispută meciurile de pe teren propriu Universitatea Cluj. Nici acolo gazonul nu e într-o stare mai bună, dar măcar arena nu trebuie protejată în vederea vreunui eveniment important.

Până la găsirea unei soluţii viabile, un lucru este sigur. Pe stelişti îi paşte din nou pericolul de a se plimba de pe un stadion pe altul, după ce la începutul sezonului au jucat fie la Cluj, fie la Constanţa, fie la Buzău, fie la Ploieşti.

Pe 16 februarie, Steaua va juca pe Naţional Arena cu olandezii de la Twente, în prima manşă a 16-imilor Europa League. În Liga I, „roş-albaştrii” mai au de disputat şapte jocuri pe teren propriu, toate programate însă după 1 martie.