Steaua-Manchester City 0-5. Reghe îşi ameninţă jucătorii: „Să se trezească, nu va fi la fel cu Dinamo”

Steaua a pierdut, marţi, scor 0-5, meciul disputat pe Arena Naţională, în prima manşă din play-off-ul Ligii Campionilor. Formaţia antrenată de Pep Guardiola a ratat şi două lovituri de departajare, prin Sergio Aguero.

RomaniaTV.net
16 aug. 2016, 20:59
Steaua-Manchester City 0-5. Reghe îşi ameninţă jucătorii: „Să se trezească, nu va fi la fel cu Dinamo”

Steaua-Manchester City 0-5. Laurențiu Reghecampf a spus că au avut noroc de Niță, care a scos câteva mingi foarte grele.

„A fost un rezultat negativ. Sper să trezească anumiți jucători. Nu vreau să dau vina pe nimeni, dar au fost multe greșeli personale mari. Nu am fost agresivi pe defensivă. Cred că am avut noroc cu Niță. Ne-a salvat de multe ori.
Nu am făcut față acestui joc. Tot ce am făcut săptămâna asta…Trebuie să învățăm ceva din asta. Și să mergem înainte, pentru că vine un meci important sîmbătă. La nivelul acesta, cînd faci o greșeală, ești taxat! Toți trebuie să învețe. Și eu, și jucătorii și cei care au fost în jurul nostru.

Este foarte greu să joci defensiv cu o echipă ca City. Trebuie să învățăm din acest meci. Nu este normal să pierzi un meci de o asemenea manieră. 0-5! Prea multe spații date jucătorilor de la City. Nu știu, poate emoțiile”, a spus Reghecampf.
„Nu-mi fac probleme, meciul de sâmbătă (n.r.: derby-ul cu Dinamo) se va juca altfel”, a mai spus antrenorul Stelei.

„E un meci din care trebuie să învățăm foarte multe lucruri. Din păcate am primit prea multe goluri, am făcut prea multe greșeli personale. Ca fundaș central trebuie să joci simplu. Nu au făcut ceea ce le-am spus. Sunt jucători care deocamdată nu pot să joace la acest nivel, dar nu vreau să dau vina pe nimeni. În seara asta am pierdut ca echipă. Vreau să mă bucur de calificarea în grupele Europa League și să avem un traseu cât mai lung. Trebuie să rămânem însă cu picioarele pe pământ pentru că încă nu am realizat nimic, doar o calificare în Europa League. Dacă vrem să ajungem în grupele Ligii Campionilor trebuie să facem față acestor meciuri. Iar deocamdată nu putem face față. A fost probabil și teamă, și lipsă de experiență. E diferență foarte mare, ei au cumpărat fotbaliști de 180 de milioane, iar noi am adus câțiva jucători, să fim serioși. Noi am încercat, ne-am dat silința, dar asta e diferența între noi și ei”, a explicat tehnicianul.

El a adăugat că jucătorilor săi le-a lipsit agresivitatea și atitudinea în partida cu formația engleză. „Sper ca toți să învățăm din această înfrângere și să avem o altă atitudine atunci când întâlnim echipe de nivelul acesta. Din păcate nu am mai avut atitudinea din meciul cu Sparta Praga, sunt foarte multe lucruri care trebuie rezolvate repede. Au fost greșeli foarte mari pe care ei nu au voie să le facă la nivelul acesta. Nu am avut agresivitate și nici dorința de a câștiga mingea în anumite momente. Eu nu am ce să-mi reproșez, cu siguranță suntem vinovați toți. Am spus că nu vreau să găsesc un vinovat”, a spus antrenorul.

Referitor la coregrafia din debutul meciului, realizată involuntar de spectatorii de la tribuna a doua cu mesajul „Doar Dinamo București”, Reghecampf a afirmat: „Nu am văzut coregrafia pentru că în momentul în care am intrat pe teren nu mai era nimic. Nu știu ce s-a întâmplat și cine a organizat acest lucru, sper ca răspunsul nostru (n.r. — față de fanii dinamoviști) să vină sâmbătă seara pe teren. Nu mai am putere și chef de discuții la distanță. Nu mă interesează cine a făcut acest lucru, mă interesează doar să câștigăm meciul cu Dinamo”.

Spectatorii de la tribuna a doua a Arenei Naționale din Capitală au realizat o coregrafie surprinzătoare și, probabil, involuntară la meciul dintre Steaua București și Manchester City cu mesajul „Doar Dinamo București”. Coregrafia a fost coordonată de fanii dinamoviști și precede derby-ul Steaua — Dinamo de sâmbătă, din etapa a 5-a a Ligii I.